Mozgalmas hét a férfi röplabdázóknál

Hétfőn közgyűlést tartottak a klubnál, szerdán Magyar Kupa mérkőzésen szerepeltek a fiúk, csütörtökön Jánosik Gergely, a klub elnöke a szakszövetség együttműködése révén létrejött budapesti Kontakt Rádió-ban szerepelt, a Röppálya élő röplabdás magazinban. Szombaton pedig folytatódik az Extraliga, csapatunk a Szeged otthonába látogat.

Hétfőn a közgyűlés résztvevői meghallgatták a VRC elnökének előző év szakmai és gazdasági beszámolóját. A VRC igen nehéz és sokszor kilátástalannak tűnő küzdelmet folytat a sportág elismeréséért, népszerűsítéséért és elismertségéért. A vezetés a múlt évben is az eredményességet tartotta fontosnak. Az eredmények megvannak, a klub tavaly is bizonyított, de mégis kicsit több kell, ami sok esetben nem a sportolóktól és vezetőktől, hanem kivülállóktól függ.

A VRC tisztségviselő választásakor az elnök felajánlotta lemondását a közgyűlésnek. Ennek okaként az elmúlt év utánpótlás csapatok felé történő kommunikációs hiányt, valamint az utánpótlás edzővel, Holdinger Szilárddal kialakult helyzetet jelölte meg. "Sajnos munkám és magánéletem mellett nem volt elegendő energiám és időm sem többet foglalkozni a fiatalokkal, több esetben magára hagytam az edzőt. Természetesen a munkát, mint külsős is fogom folytatni, hiszen a kitűzött céljainkat meg kell valósítanunk". A közgyűlés az elnök lemondását egyhangúlag nem fogadta el.

Ezek után következett az elnökségi és bizottsági tagok megválasztása. A felterjesztések után elnökségi tagnak választották Czintula Róbertet, Tót Tamást, Fehér Tibort és Böjte Ákost. A VRC gazdasági felügyeletere a továbbiakban Czintula Róbertet és Horváth Ádámot jelölte és fogadta el a közgyűlés. Fegyelmi ügyekben eljárni a vezetőedző Szabó Gábor és a felnőtt csapatkapitány Seck György kapott bizalmat. A VRC elnökének helyettese egyhangú szavazás után Fehér Tibor lett.

Következett a 2009-es naptári és 2009-2010 bajnoki év tervezete. Ebben már szerepet kapott a nyáron felállított utánpótlás szakág működtetése, amivel megelőzhetők és kiküszöbölhetők az előző év kellemetlenségei. Az utánpótlásnak szakmai, személyes és eszközbeli segítséget ad az elnökség, ám megfelelő ellenőrzés mellett. Fehér Tibor felszólalásában az egyesület a röplabda-sport felé irányuló lojalitását hangsúlyozta, valamint a tagokat problémamegoldásra és a közös munkára törekvését kérte.

Az ötödik napirendi pontban felszerelések szükségességéről, visszavonult játékosok elbúcsúztatásáról és a játékosok rehabilitációs kezeléseiről is szó volt.

Szerdán sima, 3-0 arányú győzelmet aratott a Company-VRC röplabda csapata az NB1-es Nyíregyháza ellen a Magyar Kupa első fordulójában. Sajnos többen nem tudtak elutazni munkahelyi elfoglaltságuk miatt, a háromból két center nem tudta vállalni a játékot, így Nagy Attila mellett Szalai Balázst nevezte ki Szabó Gábor a cseppet sem hálás feladatra. Balázs eddig a szélső ütők cseréjeként kapott lehetőséget, főként nyitásfogadásban volt pályán. Nyíregyházán viszont jól megoldotta feladatát centerben, hozta az elvárt teljesítményt. Mellette ugyan a csapat néha hullámzó játékot mutatott az óriási teremben, de végül szettveszteség nélkül fejezte be a mérkőzést.

A visszavágóra november 7-én, 18 óra 30 perces kezdettel kerül sor a Táncsics Szakközépiskola tornatermében.

Szabó Gábor, vezetőedző: Balázs jól helyettesítette a hiányzó centert, hozta amit vártam tőle. Ahogy a csapat is hozta a kötelezőt. Remélem az otthoni visszavágó már csak formalitás lesz.

Nyíregyházi FRKE - Company Nyelviskola VRC 0:3 (-23, -27, -18)

Nyíregyháza, 100 néző.

Company VRC: Puspán B., Szalai B., Németh E., Nagy A., Czintula M., Tóth T. Csere: Szabó G. (liberó), Kráml , Dolgos.
Játékos-edző: Szabó Gábor

Csütörtökön élő rádióműsorban szerepelt Jánosik Gergely, a klub elnöke. A műsor egy órájában zenék mellett a magyar röplabdával és egyéb sporttal kapcsolatos témákról folyik eszmecsere.  A megtisztelő felkérésnek természetesen nem lehetett ellent mondani. Sajnos a rádiót Veszprém környékén nem lehet fogni, de az élő műsort meg lehetett hallgatni interneten az élő adás időtartama alatt, valamint a műsor után szombaton és vasárnap 16:00-17:00-ig, az ismétlésben is.
A műsor hanganyaga itt található.

Szombaton, az Extraliga soron következő fordulójában a sereghajtó Szegedhez utaznak a fiúk, a Company az előző három bajnoki mérkőzését megnyerte, így remélhetőleg folytatják a srácok a menetelést.