Győzelem a TFSE ellen

A bajnokság második helyén álló Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán fogadta az eddig még nyeretlen TFSE gárdáját.

Az első negyedben a vendégek állva hagyták az öltözőben maradt hazaiakat, Jáka Szilvia három szép pontjával és Naszvadi Sára vonalra helyezett ütésével hamar 0-4 állt az eredményjelzőn. Környei és Szelle jó megmozdulásai után sikerült felzárkóznia a VESC-nek, de a rossz nyitások miatt nem tudták átvenni a vezetést, így az első technikai pihenőre egy pontos fővárosi előnnyel vonultak a csapatok (7-8). A technikai szünet a vendégeknek használt jobban, Sákovics Virág fogadhatatlan nyitásai és Kovács Anikó rontásai következtében ismét elhúzott a TFSE, erre reagálva Oláh János időt is kért.

Úgy tűnt jókor jött az időkérés, Kovács Anikó és Jezerniczky Tímea ütéseit követően két pont volt csak a különbség (11-13), de a lelkesen játszó TFSE kihasználta a veszprémiek figyelmetlenségeit, és újra megnyugtató előnyt szerzett a folytatásra (11-16). A játszma hátralevő részében nem sikerült megközelíteni a vendégeket, a hazaiak hibát hibára halmoztak, Környei előbb a hálóba, majd a vonalon túlra ütötte a labdát. Az indiszponáltan játszó Földesi Nórát Pintér Eszter váltotta, de ezt a játszmát már nem lehetett visszahozni, 25-18-ra a fővárosiak nyerték.

A második játékrész két gyors vendégponttal indult, de a hazaiak gyorsan észhez tértek, és rövid idő alatt egyenlítettek. A TFSE továbbra is nagy kedvvel, lendületesen játszott, míg a veszprémieken érezni lehetett a görcsösséget. Egy rossz nyitás és két hiba után átvette a vezetést a VESC (6:5), majd Kovács Anikó bombaerős ütései és Szelle remek nyitása után már 4 pont volt az előny, a vendégek edzőjének gyorsan időt is kellett kérnie (10-6). Kovács és Pintér ellenállhatatlanul játszott, szinte minden megoldásuk eredményes volt, így a második technikai szünetre már 8 pont volt az előny (16-8). Nem volt megállás, ekkorra már Környei is belőtte magát, a játszma pedig Szelle Dóra pontos ejtésével zárult (25-14).

A harmadik szett Tobak Nóra rossz nyitásával indult, de Szelle Dóra ütésével és Naszvadi Sára két rontásával már nálunk volt az előny. Az első technikai szünetre 5 pontra nőtt a két csapat közötti különbség (8-3), köszönhetően Kovács Anikó ütéseinek és Szelle Dóra remek mezőnymunkájának. A VESC átvette a játék irányítását, szebbnél szebb pontokat szerzett, Pintér Eszter járt élen a pontszerzésben, de Környei és az ebben a játszmában parádésan játszó Szelle sem akart lemaradni mögötte, így a második technikai szünetre már 8 pont volt a hazaiak előnye (16-8).

17-9 után Dr. Kotsis Attiláné időt kért, próbált rendet tenni a fejekben, de nem sok sikerrel, Pintér zsinórban szerzett három pontjával és Szelle két bombaerős ütésével 24-12 állt az eredményjelzőn, ismét vendég időkérés következett. A szett végén a veszprémieknél lehetőséget kapott Kintli Tímea is, a TFSE Andrási Réka nyitásai révén még szerzett néhány pontot, de a hazaiak Környei szép ejtése révén megnyerték a játékrészt (25-15, 2:1).

A negyedik játszmában hamar elhúztak a hazaiak, Jezerniczky és Környei pontjaival kezdődött a negyedik felvonás (5-1), de az első technikai szünetig sikerült felzárkóznia a vendégeknek két pontra (8-6). Szelle továbbra is rendkívül termékeny volt, de Pintér sem maradt el tőle, magabiztosan őrizték előnyüket a bakonyiak (14-7). Látványos, élvezetes volt a játék, mert a vendégek továbbra is dicséretesen küzdöttek, nem adták fel a meccset. Jezerniczky és Szelle pontjaival már 20-13 volt az állás, amikor a vendégek edzője még utoljára időt kért. A mérkőzés hátralevő részében a VESC-nél a cserék is szerepet kaptak, a vendégek jó nyitásaik révén tartották az eredményt, mely végül 25-17-es hazai sikert hozott, így 3-1 arányban a veszprémi csapat nyerte a mérkőzést.

A két csapat november 3.-án kedden, 19 órától ismét megküzd egymással, ezúttal a TFSE otthonában, a Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén.

MérkőzésTükör

Oláh János, a VESC edzője: Az öltözőben arra hívtam fel a lányok figyelmét, hogy ez nagyon nehéz mérkőzés lesz, próbáltam őket felszabadítani minden teher alól, hogy semmilyen helyezési kényszer nincs rajtunk. Úgy éreztem, hogy az edzéseken jól mentünk, nagyon jó állapotban volt a csapat, de ez most az első szettben nem tükröződött vissza, azt láttam a lányok arcán, hogy teljesen szétestek, nagyon feszültek voltak, és erre az első szett rá is ment. Engem is meglepett a TFSE jó játéka, nagyon sokat fejlődtek az utóbbi hetekben.

Dr. Kotsis Attiláné, a TFSE edzője: Ezen a mérkőzésen pozitívum, hogy mi is szépen játszottunk, de még egy hatékony ütőjátékos és egy blokkoló hiányzik a csapatból. Sok hiányosság van még a játékunkban, igyekszünk ezeket hétről hétre javítani. 

Veszprémi Egyetemi SC – TFSE 3:1 (–18, 14, 15, 17)

Veszprém, 50 néző.
Játékvezetők: Stefik, Szabó Zs.

VESC: Tobak 2, Kovács A. 11, Szelle 14, Környei 14, Földesi 1, Jezerniczky 14. Csere: Vida (liberó), Pintér 10, Kintli T., Erdősi. Edző: Oláh János

TFSE: Sákovics 3, Karácsonyi 4, Naszvadi 11, Jáka Sz. 12, Radnóti 1, Fritz 5. Csere: Fischer (liberó), Andrási R. 5, Hóbor V. Edző: Dr. Kotsis Attiláné