Megszorongatták a Kecskemétet

Küzdelmes mérkőzésen, jó játékkal szenvedett vereséget férfi röplabdacsapatunk az esélyesebb Kecskemét ellen.

A sorozatban elért négy győzelemnek köszönhetően teli lelátó várta a VRC játékosait, a vendég a bajnoki ezüstérmes Kecskemét gárdája volt.

Az első szettben rendre a vendégek vezettek, jól összezárt a sáncuk, kiválóan szerváltak, míg a hazai oldalon éppen a sáncolással akadtak a legnagyobb problémák. A szett első felében rendre 3-4 pont volt a vendégek előnye, majd fokozatosan elhúztak a játék végére, köszönhetően a hatalmas erejű leütéseiknek és a hiányos veszprémi sáncnak. (18:25)

A második szettre rendezték a sorokat a veszprémi srácok, és már a játék elején feljavult a sáncok hatékonysága, így gyorsan sikerült négypontos előnyre szert tenni. (2:6) A folytatásban sikerült megtartani az előnyt, óriási csatában sok egyéni hiba tarkította a játékot, mindkét oldalon több rossz nyitást produkáltak a csapatok. A játszma végén remekül koncentráltak a veszprémiek, és egy jól kivitelezett sánccal húzták be az utolsó pontot. (25:21)

A harmadik játék elején villámrajtot vett a Kecskemét (0:3), újra előjöttek hazai oldalon a védekezési problémák. Könnyen szereztek pontokat a vendégek az egyszemélyes veszprémi sánc mellett, így gyorsan ötpontos lett a kecskeméti előny. (2:7) A hazaiak azonban nem adták fel, és koncentrált játékkal feljöttek egy pontra. (7:8) Ekkor azonban megrázták magukat a vendégek, és újra elhúztak öt góllal (9:14), majd fokozatosan növelték az előnyüket, végül magabiztosan hozták a játékot. (16:25)

A negyedik szettre újra összekapták magukat a hazaiak, és jelezték, hogy nem adják könnyen a meccset. Rendre egy-két ponttal vezetett a veszprémi csapat, 7:7-nél sikerült egyenlíteniük a vendégeknek. A VRC azonban gyorsan hárompontos előnyre tett szert (8:11), amit a hazaiak által vitatott bírói ítéleteknek köszönhetően sikerült ledolgoznia a vendégeknek. (13:13) Kissé megzavarodtak a veszprémiek, több egyéni hibát (rossz szervák és feladások) is vétettek, de 19:19-nél még egyenlő volt az állás. Rosszkor szerzett kétpontos előnyt a Kecskemét, amit sikerült is megtartania annak ellenére, hogy a harcos veszprémi csapat több ízben is hibára kényszerítette. 20 fölött háromszor is hibáztak a vendégek, amit kíméletlenül ki kellett volna használni. A szettet és ezzel együtt az összecsapást az esélyesebb Kecskemét nyerte a mérkőzés nagy részében látványos röplabdát produkáló Veszprémiekkel szemben. (22:25) 

Horváth Ádám, a Comapny-VRC játékosa szerint:  "A végén 20 felett három ajándékpontot is kaptunk a Kecskeméttől, mégsem tudtunk élni vele, így nem lehet nyerni. Ettől függetlenül izgalmas meccset játszottunk esélyesebb ellenfelünkkel, a szépszámú közönség nem lehet csalódott. Bizakodó vagyok a folytatást illetően."

Mérkőzéstükör

- Egy színvonalas, jó mérkőzést játszottunk, talán az döntött, hogy a Kecskemét jobban tudott koncentrálni. Meg vagyok elégedni a fiúkkal, jól teljesítettek. Nekünk nem a Kecskemétet kell megvernünk, de sajnos nem sikerült kihasználnunk, hogy két kezdő emberük nem játszott. Megyünk előre, a következő mérkőzésen a Dunaferrt le akarjuk győzni – mondta Szabó Gábor, a Company Nyelviskola VRC játékos-edzője.

- Féltem, hogy nem fogjuk bírni erővel, mert rövid volt a cserepadom, utánpótlás játékosok kellett pályára küldenem. Jól játszott a Veszprém, egy rangadót sikerült megnyernünk. Fontos volt, hogy itt, Veszprémben tudtunk nyerni, nagyon oda kellett tennünk magunkat. Voltak olyan pillanatok, amikor igencsak fölénk nőttek, de végül sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést – értékelt Gyurkó Sándor, a Kalo-Méh-Kecskeméti RC edzője. 

- A végén 20 felett három ajándékpontot is kaptunk a Kecskeméttől, mégsem tudtunk élni vele, így nem lehet nyerni. Ettől függetlenül izgalmas meccset játszottunk esélyesebb ellenfelünkkel, a szépszámú közönség nem lehet csalódott. Bizakodó vagyok a folytatást illetően - mondta Horváth Ádám, a VRC játékosa.

Company Nyelviskola Veszprémi RC - Kalo-Méh-Kecskeméti RC 1:3 (-18, 21, -16, -22)

Veszprém, 200 néző. Játékvezetők: Vári, Ujházi

Veszprém: Seck, Puspán, Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula. Csere: Szabó G. (liberó), Horváth Á., Horváth Sz., Dolgos, Kráml, Szilvássy. Játékos-edző: Szabó Gábor

Kecskemét: Tóth I G., Csala, Bagics Balázs, Dorcsák, Tóth II. G., Hoffart. Csere: Szabó T. (liberó). Edző: Gyurkó Sándor