Négygólos Lizards győzelem

A Paks elleni győzelemmel továbbra is száz százalékos a bajnokságban floorball csapatunk.

Az idei bajnokságban eddig megszokott elsöprő bakonyi rohamok helyett az első harmad első felében meglepően lagymatag volt a hazai támadójáték, a szokásos letámadás pedig szinte csak nyomaiban létezett. Szerencsére a védelem a helyén volt, Kanczler kapus pedig hibátlanul védett, így a gyors ellentámadásokra építő, többször labdát szerző ellenfél nem jutott vezetéshez, pedig többször vezethették 3 a 2 ellen a labdát a hazai védőkre. A harmad második felében elkezdtek éledezni a gyíkok, ekkor már egyre többször sikerült beszorítani az ellenfelet és felállni támadni a térfelén. A szaporodó helyzetekből nem született gól, azonban a paksi portástól kaptak ajándékba egyet a veszprémiek… A 12. percben Kuti eresztett meg rettentő gyenge, mellé tartó lövést, amit a kapus kivetődve elfogott, majd a gólvonalon ülve szeretett volna indítani. Nem vette figyelembe azonban, hogy ezen helyzetében nem lendítheti maga mögé a labdát kidobásnál, így komédiába illő módon sikerült „lendítenie egy gólt”, amit az egyik szemfüles játékvezető azonnal jelzett, bár eleinte a csarnokban rajta kívül senki nem értette, hogy miért is fújt a sípjába…(1-0).

A második harmadban a játék addig sem egeket ostromló színvonala hihetetlen mélységekbe süllyedt, a csapatok egymást múlták alul. Ha kevésbé szigorúan akarunk fogalmazni, akkor azt mondhatjuk, hogy „túl jó volt a védelem” mindkét oldalon… A vendégek Knór kiállítását követően emberelőnyben is játszhattak, de néhány blokkolt lövésen kívül nem jutottak többre. A gólcsendet végül a 32. percben Kolossváry törte meg, aki Tóth P. passzát bombázta középről a hálóba (2-0). Nem sokkal később Dallos, majd Fergelt erős lövését tolta bravúrral mellé a paksi hálóőr. A 38. percben a sokkal aktívabb veszprémi második sor ismét gólt ért el, miután Tóth P. sarokból belőtt labdájára a hosszú oldalon óramű pontossággal érkező Sütöri talált be (3-0). A harmad végén egy kapu előtti szerencsétlenkedés után szépíthettek volna a Duna-partiak, de a magát helyzetbe cselező vendég játékos óriási helyzetben az üres kapu mellé lőtt.

Az utolsó játékrész elején a legjobbkor jött a negyedik Veszprémi találat. Kolossváry passzolt keresztbe Dallosnak, aki kb. 18 méterről, kapásból elképesztő nagy gólt lőtt a felső sarokba. Többször láthattuk tőle már edzésen, de bajnoki mérkőzésen utoljára a Szegednek lőtt még ilyen gólt, 2 évvel ezelőtt (4-0). Az atomvárosiak most már kénytelenek voltak merészebben támadni, a VESC pedig az eddigi szánalmas góltermést próbálta növelni, de hiába adódtak helyzetek mindkét oldalon, a csatársorok be voltak oltva gól ellen. Az 51. percben ugyan a bal szélen elfutó Berki révén még szépített a Paks (4-1), de Kanczler kapus bravúrjainak köszönhetően ennél közelebb nem tudtak kerülni. Török ”szokásos” szólója pedig végleg szertefoszlatta reményeiket az 58. percben (5-1).

Várható volt, hogy nem ezen a mérkőzésen fog megdőlni a liga gólcsúcsa, de ettől még lehetett volna rangadó színvonalú a mérkőzés. Sajnos nem lett... Az idény eddigi leggyengébb játékával rukkoltak elő a gyíkok, de a helyzeteikből legalább néhányat kihasználtak, így a győzelem mindenképpen megérdemelt.

Győzelmével a VESC Lizards csapata továbbra is 100 százalékos az OB1/B-ben, és immáron három pontos előnnyel vezeti a másodosztály tabelláját. 

Mérkőzéstükör

- Egy jó ellenfelet kaptunk, a védekezésben mást játszottak, mint a korábbi ellenfeleink. Visszazárt területvédekezéssel megzavarták a mi gyorsabb játékunkat, nem volt emberfogás, így nem tudtuk megzavarni őket a futásainkkal. Az első harmadban kevés helyzetet alakítottunk ki, a másodikban viszont már sokkal több volt a kapura lövésünk, a harmadikra pedig az ellenfelünk már nagyon elfáradt. Még mindig sok a védelmi hibánk, amiből helyzeteket tud kialakítani az ellenfél – értékelt Kovács Tamás, a VESC Lizards edzője.

- Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mindenképpen meg akartuk őrizni a veretlenségünket. Sok reményt fűzünk ehhez a bajnoksághoz, ezért minden meccsünket meg akarjuk nyerni. A kezdés kicsit gyengére sikerült, hagytuk letámadni az ellenfelet, a folytatásban viszont gyors kontrákat és jól felépített támadásokat vezettünk, amikből sikerült gólokat szereznünk. A végére belejöttünk a játékba, és úgy érzem, hogy jó teljesítményt nyújtottunk – mondta Dallos Dániel, a VESC Lizards csapatkapitánya.

VESC Lizards – Paksi FK 5-1(1-0, 2-0, 2-1)

Játékvezetők: Kiss A., Szigetvári Zs.

Veszprém: KANCZLER (kapus), Csomor (kapus) - Cseh, Dallos (C) (1+0), Fergelt, Kis Sz., Kiss Z., Knór, Kolossváry(1+1), Kuti, Sütöri (1+0), Tóth(0+2), Tölgyesi, Török (1+0);
Edző: Kovács Tamás

galeria_16

 

Képgaléria