A legjobb nyolc között

Az első idegenbeli mérkőzést szettveszteség nélkül nyerte a VRC, így tegnap egy játszma is elég lett volna a továbbjutáshoz. Azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik tétmeccseken kevesebbet voltak eddig pályán.

A csapatkapitány Seck és Kráml is pihenőt kapott, utóbbi sajnos kisebb sérülés miatt. Szabó Gábor ma Horváth Ádámot jelölte liberonak, a szakvezető ezúttal a kispadról irányította csapatát. Három helyen változott a kezdő, feladóban Dolgos Attila, centerben Szalai Balázs, szélső ütőként Horváth Szabolcs kapott bizalmat.

Az Nb1-es Nyíregyháza sajnos hétközi meccs révén kevés játékossal érkezett és nem is fejtett ki különösebb ellenállást. A második szettben jöttek a fiatalok, Ládonyi Róbert, Myszöglád Dániel és Garamvölgyi Olivér is pályára lépett, sőt tettek is sokat az újabb győzelemért. A harmadik játszmában ugyan volt kisebb megingás, de sikerült rendezni a sorokat, ezáltal kettős győzelemmel jutott tovább a csapat.

A következő fordulóban a Dunaferr SE lesz a Companyi VRC ellenfele, akik az első mérkőzésen, hazai pályán elszenvedett 3:2-es vereséget követően idegenben 3:1-re nyertek a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen, így 5-4-es játszmaaránnyal jutottak tovább.

Vegyész RC-Kazincbarcika–Dunaferr SE 1:3 (–21, –23, 21, –20)

Mérkőzéstükör

Szabó Gábor, vezetőedző: Az éles helyzetekben kevesebbet pályán lévők és a fiatalok is kaptak ma lehetőséget, örülök, hogy éltek vele! Hétvégén bajnokira utazunk a Dunafferrhez, nekünk már arra kell készülnünk.

Company Nyelviskola VRC - Nyíregyházi FRKE 3 : 0 (19, 17, 22)

Veszprém, Táncsics tornacsarnok

Company VRC: Szalai B., Dolgos A., Horváth Sz., Nagy A., Tóth T., Czintula M., Csere: Horváth Á.(libero), Németh E., Puspán B., Ládonyi R., Myszöglád D., Garamvölgyi O. Játékos-edző: Szabó Gábor