Vereség a Dunaferr otthonában

A csapatból ezúttal Szalai Balázs hiányzott, viszont ott volt a hétközi kupameccsen pihentetett csapatkapitány Seck György, Szilvássy Balázs és a kisebb sérüléséből felépülő Kráml Szilveszter is.

Az 1. játszma
Puspán Balázs nyitásából Tomanóczy ütötte az első pontot. Czintula rossz fogadását előbb Németh Ervin ejti, ezt még fogják a túloldalon, a visszajövő labdát megjátszva Nagy Attila ütötte be az első pontunkat. Tóth ütése és ejtése után Seck blokkolta Barótit. A fiatal újvárosi válaszként sánc fölött szerzett pontot. Czintula Misi megint elütötte a labdát, de aztán javította hibáját. Bokor Elek centerpontjával mentek pihenni a játékosok (8:5). A hálós nyitásfogadást Puspán lehúzta, de nyitásunkból Tomanóczy szerzett pontot. Hosszú labdamenet végén Németh Ervin blokkolta Barótit, majd Tomanóczy kiütötte Tóthról (10:7).

Védekezésben ugyan jók voltunk, de támadni nem tudtuk a labdát, amit a hazaiak kiméletlenül kihasználtak. Czintula hálós labdából ütött szerencsés pontot, amire Baróti újra sánc fölötti bombával felelt. Tóth ejtését a sánc még elérte, de szerencsével outra pattan (13:10). Ezután szétesett a játékunk, bejátszásban hibák, feladásban pontatlanság jellemezte játékunkat (16:10). A technikai után Baróti ugyan nyitást ront, de aztán hátsó sorból üt pontot. Németh Ervin ejtését megfogják, visszatámadásban Hatvanyt sáncolta Puspán. Sajnos továbbra sem tudtunk pontot ütni, nem ment a játék. Szabó Gábor ugyan időt kért (22:15), de a srácok ott folytatták, ahol abbahagyták. A végjátékban az eddig jól teljesítő Tóthot is betakarták, majd a végén Baróti sáncolta Horváth Szabolcsot (25:15).

2. játszma
A Dunaferr nyitásából Németh Ervin ütötte ki a sáncról a labdát, majd Nagy sáncolta Lukácsot. Németh újra pontot szerzett, majd a túloldalon Baróti ütött megint sánc fölött. Pontatlan érintések következtek mindkét oldalon, majd Tóth szerzett pontot. Nagy nyitást ront, amivel egalizálja az ellenfelet (4:4). A fogadásból Tóth újra pontot szerez, majd a túloldalról Hatvany Attila eredményes. Németh Ervin out ejtése után mentek technikaira a csapatok (8:7). Tomanóczyt Puspán előbb sáncolja, majd egy ásszal felérő nyitást hajtott végre. Vitatható szituációban szerzünk pontot, Tóth ütötte el a labdát a sáncot érintve. Tóth higgadt ejtésével szereztünk újabb pontot, a hazaiknál Tomanóczy viszi hátán a csapatot. Mezőnyben mindkét csapat jól teljesít, maratoni labdamenet után Tóth hátsó soros támadásával feljöttünk egy pontra, majd Szilvássy hosszú nyitásával vonultak pihenőre a csapatok (16:14).

A folytatásban Puspán blokkolta kétszer Tomanóczyt, igaz egyszer sem padlóra, pontot végül Németh szerzett ejtésből. Nagy Attila sánca kellett ahhoz, hogy csapatunk utolérje a Dunaferrt (16:16). Mindkét csapat hozza nyitásfogadásait, Hatvany Attila helyett újra Gelencsér Balázs érkezett a pályára. Mezőnyben Nagy két bombát fogott, melyből Németh Ervin szerzett pontot a  hármason kívülről. Felváltva estek a pontok, ekkor alapvető technikai hibákat vétett mindkét csapat. Tomanóczy ütésével két pont előnyre tett szert a vendéglátó Dunaferr, Szabó Gábor ekkor időt kért (23:21). Tomanóczy okos és Németh hosszú ejtésével ért véget a második szett (25:22).

3. játszma
Újabb hosszú labdamenettel kezdődött a harmadik játékrész, Tóth előbb épphogy kiütötte, majd bepaszírozta a labdát az ellenfél térfelére. A válasz újra Barótitól jött, a Companynak nem ment a támadás, a pontos bejátszások és a jó feladások ellenére sem találták el a játékosok a pályát, a túloldalon viszont minden bejött (6:2). Czintula helyére Horváth Szabolcs, Németh Ervin helyére Kráml Szilveszter érkezett szélső ütőnek. Tóth ász értékű nyitása után a következő pontot viszont újra Tomanóczy értékesítette (10:7).

A Dunaferr uralta a játékot, közben a veszprémiek teljesen szétesni látszottak a szett közepére (14:7). Továbbra is alapjátékban hibáztunk a legtöbbet, közben a hazaiak már lecserélték feladójukat, pályára lépett a fiatal Szűcs Ákos. Dolgos nyitásrontása után mentek technikai szünetre a csapatok (16:9). Felváltva szerzezték pontjaikat a csapatok, a kissé álmossá vált játszmában. Kráml hármason kívüli ütésével három pontra sikerült feljönni, viszont egy rossz bejátszással és Baróti ászával újra öt pont lett a két csapat közötti különbség (19:14). Tomanóczy továbbra is ellenállhatatlanul játszott, nálunk Szabó Gáboron kívül mindenki tudása alatt teljesített (22:14). A mérkőzést aztán a végig jól teljesítő Baróti Árpád fejezte be (25:16).

A mérkőzést megérdemelten nyerte a veretlenségét megtartó hazai csapat. A játék minden elemében felülmúlták csapatunkat, amiben ma kivétel nélkül mindenki tudása alatt teljesített!

Szabó Gábor, vezetőedző: Ma a tudásunk 20%-át játszottuk és sajnos meg is ijedtünk a hazaiaktól!

Dunaferr SE - Company Nyelviskola Veszprémi RC  3 : 0 (15, 22, 16)

Dunaújváros, Városi sportcsarnok

Company VRC: Seck Gy. 2, Puspán B. 4, Németh E. 8, Nagy A. 4, Tóth T. 17, Czintula M. 4. Csere: Szabó G. (libero), Horváth Á., Horváth Sz., Dolgos A. 1, Kráml Sz. 1, Szilvássy B. 4. Játékos-edző: Szabó Gábor

A junior mérkőzésen:
Dunaferr SE - Company Nyelviskola Veszprémi RC  3 : 1