Gizella siker itthon

Bátor játékkal, de rengeteg kihagyott helyzettel szerezte meg a győzelmet női labdarúgóink.

Női labdarúgóink a Sopron ellen elszenvedett múlt heti vereség után a Szigetvár ellen igyekeztek javítani.

Az első félidő első felében több helyzetet is kidolgoztak a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye, Véninger révén megszerezték a vezetést, a vendég kapus asszisztálása mellett. (1:0)

A folytatásban is többet támadott a Gizella, de a befejezésnél mindig hiba csúszott a játékba. Ebben az időszakban a vendég kapusnak is feljavult a teljesítménye. A félidő utolsó harmada egy sajnálatos sérülés árnyékában telt el, a szigetváriak egyik játékosa rosszul esett, valószínűleg bordasérülést szenvedett. Cserejátékos hiányában a vendégek kilenc mezőnyjátékossal folytatták a mérkőzést. A széleken többször is jól iramodtak meg a hazaiak, de a pontatlan passzoknak köszönhetően nem sikerült komoly helyzetet kialakítani.

A második félidőben is küzdelmes játékot láthattak a kilátogató nézők, ugyanis az emberhátrányban játszó vendégek nem adták fel a mérkőzést. Jól összezárt a védelmük, azonban a támadásokra már kevesebb erejük maradt. A veszprémiek viszont szépen építgették a támadásokat, és egyre veszélyesebb helyzeteket alakítottak ki.

Egy akcióból és egy pontrúgásból született kapufa már éreztette, hogy csak idő kérdése, mikor szereznek a Gizellás lányok újabb gólt. Negyed órával a vége előtt érett be a folyamatosan növekvő veszprémi fölény, Kondorné talált be a szigetvári kapuba szorongatott helyzetből. (2:0)

A hajrában is gólra törően játszottak a veszprémiek, és több ígéretes helyzetet is kialakítottak, de a vendég kapus remek védései mellett a hazai csatárok pontatlanul céloztak. Végül kétgólos győzelmet aratott a veszprémi csapat, ezzel fontos bajnoki pontokat gyűjtöttek be a végig fölényben játszó Gizellás lányok.

Mérkőzéstükör

- Sok helyzetet dolgoztunk ki, nyomás alá helyeztük a vendég kaput, de nem játszottunk jól, nem koncentráltunk eléggé, és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Az irammal és a játék dinamikájával sem voltam megelégedve, lendületesebben kellett volna játszanunk, ezért csak az eredménnyel vagyok elégedett – értékelt Pintér János, a Gizella VSE edzője.

Gizella-Veszprémi SE – Szigetvári Vasas 2:0 (1:0)
Gólszerző:
Véninger T., Kondorné