Továbbjutás a Magyar Kupában

A VESC röplabdázói magabiztos győzelmet arattak a TFSE ellen a Magyar kupa visszavágóján.

Az első szett elején a csapatok fej-fej mellett haladtak, de 5-4 után a remek sáncoknak és a szép megoldásoknak köszönhetően tíz pontos előnyre tett szert a VESC (16-6). Egy fogadhatatlan nyitással és egy pontos ütéssel a vendégek közelebb kerültek, de Földesi bombái révén tartották előnyüket az egyetemisták, és magabiztosan hozták az első játszmát (25-12).

Környei és Kovács helyett Kintli és Pintér lépett pályára a folytatásban. Felváltva szerezték a pontokat a csapatok, mindkét oldalon sok rontott nyitás jellemezte a játékot, Jezernicky pontjaival tartotta magát a Veszprém, de két technikai hiba révén a TFSE két pontos előnyt harcolt ki a kisszünetig (6-8). Egy szép ütés és egy rossz nyitásfogadás révén a VESC kiegyenlített (9-9), ám a sorozatok hibák és a vendégek feljavult ütőjátéka következtében 5 pontra nőtt a két csapat közötti különbség (10-15). Földesi bombaerős ütései rendre célt találtak, így a második technikai szünetig két pontra sikerült felzárkózni.

17-17-nél utolérték a lányok a vendégcsapatot, akik rögtön időt is kértek. Ez új lendületet adott a budapestieknek, akik pontos ütéseik révén ismét 3 pontos vezetésre tettek szert (19-22). A veszprémi csapat ekkor összekapta magát, két ejtés és egy parádés labdamenet után már döntetlent mutatott az eredményjelző, majd Szelle ütése után már a hazaiaknál volt az előny, erre reagálva a TFSE gyorsan időt kért. Ez sem segített a vendégeken, és Szelle pontos ütésével behúzták a lányok a második szettet is (25-22).

A harmadik játszma úgy indult, hogy hamar befejeződik a mérkőzés, percek alatt 6-0-s előnyt dolgoztak ki Tobak Eszter remek nyitásai révén. A vendégek azonban nem adták fel az összecsapást, és pontos ütéseik, valamint a hazaiak rontásai révén a technikai szünetre már csak 3 pont volt az előny (8-5). A TFSE folyamatosan dolgozta le a hátrányát, két vonalra helyezett ütésükkel már csak 1 pont volt a VESC előnye (9-8), de megrázták magukat a lányok, és remek megoldásaikkal 3 pontra nőtt a vezetés a második kisszünetre (16-13). Ez a szünet a budapestieknek tett jót, akik hamar kiegyenlítettek (18-18), és két rontás után már náluk volt az előny (20-21). Egy szép ejtés, valamint Pintér és Földesi hosszú ütései után szépített a TFSE (22-25).

A folytatás nem úgy indult, ahogy arra a hazai publikum számított volna, rövid idő alatt 1-6 állt az eredményjelzőn. A veszprémiek összeszedték magukat, Földesi továbbra is remekelt, így az első technikai szünetre már nálunk volt az előny (8-7). Szép pontok adódtak mindkét oldalon, fordulatokban gazdag volt a játszma, hol nálunk, hol a vendégeknél volt az előny. 21-15-nél eldőlni látszott a mérkőzés, a TFSE időt kért, és úgy tűnt, hogy ez megzavarta a hazai csapatot, mivel két pontra sikerült felzárkóznia a pestieknek (22-20). Az utolsó percekben felváltva estek a pontok, Pintér szép ütése zárta le az összecsapást (25-23).

Veszprémi Egyetemi SC – TFSE 3:1 (12, 22, –22, 23)

Továbbjutott: VESC, kettős győzelemmel (6:1)

A negyeddöntő párosításai:

Sümeg RE – Vasas Duna Autó Óbuda
BSE-FCSM – Veszprémi Egyetemi SC
TEVA-Gödöllői RC – ARC RSE vagy Szolnoki RK-SI
Euroaszfalt-NRK-Nyíregyháza – Nyíregyházi Főiskola SE vagy MÁV Előre SC