Dunaferr győzelem az első mérkőzésen

A Company-VRC a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a vártnál jobban megnehezítette a hazaiak dolgát.

Nem is kezdte rosszul a mérkőzést Ruffing Péter alakulata, hiszen alig telt el másfél perc a találkozóból, már négypontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (4-0). A várt jó folytatás azonban elmaradt, mert a vendégek gyorsan magukra találtak, s szívós, kemény munkával a Dunaferr nyomába eredtek. A játék első technikai szünetéhez érve már csak két pont volt a hazaiak előnye, s bár a veszprémi gárda ezt követően kétszer is egalizálni tudott, a második egyperces pauzánál is az újvárosiak álltak közelebb az szettgyőzelemhez (16-14). A hajrá viszont a vendégeknek sikerült jobban, s miközben Ruffing Péter vezetőedző elsősorban csapata támadójátékval lehetett elégedetlen, addig az egyre lelkesebben játszó vendégek előbb újra egalizáltak, majd a vezetést is átvéve, 24-26 arányban behúzták a nyitó felvonást.

Az "ütés" meg is fogta a Dunaferrt, amely rengeteg hibával kezdte a második felvonást is, s mivel a vendégcsapatnak szinte minden bejött, pillanatok alatt hat ponttal elhúztak Szabó Gábor tanítványai (4-10). A hazaiak edzője cserékkel próbálta frissíteni együttesét, s ez be is vált, hiszen több ütése is bejött a hazai csapatnak, míg a vendégek kezdtek elbizonytalanodni, s 11-11-nél ismét kezdődhetett minden elölről. Innentől kezdve viszont már a hazaiak elképzelései szerint alakult: a Ruffing-gárda hárompontos előnyre tett szert a második technikai szünetet követően, s bár innen még egyszer felzárkóztak a vendégek, a véghajrában Tomanóczy pontjai, ha nem is aranyat, de szettgyőzelmet értek, így közel háromnegyed órányi játékot követően egyenlített a Dunaújváros (25-23).

A harmadik felvonást ennek ellenére újból a Company kezdte pontosabban, akik ismét meglógtak négy ponttal, ám Ruffing Péter újabb feladócseréje után úgy tűnt, hogy magára talál a hazai csapat, mely sorozatban szerzett négy pontjával pillanatok alatt kiegyenlített (9-9). A folytatásban azonban ismét a Veszprém gárdája játszott jobban, s a vendégek lelkes játéka meg is hozta számukra a sikert, hiszen a játszma második technikai pauzája után újból magukhoz ragadták a vezetést, melyet pár érdekes játékvezetői döntésnek köszönhetően meg is őriztek, s a negyedik etapban már a győzelemért játszhattak (22-25).

Egy ideig úgy is tűnt, hogy ezt a felvonást is behúzhatja a nagyon lelkesen, összeszedetten játszó veszprémi alakulat (3-6), ám amikor nagyon kellett, akkor megtalálta játékát a Dunaferr, melynek jó blokkjai, valamint a csereként beállt Bokor Elek ütései hozták meg a meccs újabb fordulatát (16-12). Innentől már "egyszerű" dolga volt a hazaiaknak, hiszen csak meg kellett őrizniük vezetésüket, ami szerencsére sikerült is, így közel kétórányi játékot követően következhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás (25-19).

Az ötödik szett elején úgy tűnt, hogy túl sok izgalom már nem várható a záró játékrészben, ám elég volt két apró hiba, s újból szorosabb lett a csata (7-5). Az újabb térfélcserénél szerencsére ismét hárommal vezetett az Újváros, s ekkor már érezni lehetett, hogy nincs annyi erő a veszprémiekben, hogy ismét megfordítsák az eredményt. A hazaiak már nem is engedték ki kezükből a vezetést, s bár egyszer azért még megtorpantak, a végén Tomanóczy és Bokor Elek két ütése eldöntötte a negyeddöntő első felvonását (15-11).

A hazaiak voltak ugyan a mérkőzés és végül továbbjutás szempontjából is esélyesebbek, ám ez az összecsapás alatt egyáltalán nem érződött. Ezáltal esély a kupa döntőbe jutásra megmaradt, sőt kellő összpontosítással és hozzáállással a december 16-i visszavágón akár ki is lehet harcolni azt.

Mérkőzéstükör

Szabó Gábor, vezetőedző: Szoros visszavágót várok, semmi nem dőlt még el, de mi már vasárnapi Szolnok elleni bajnokira készülünk.

DUNAFERR SE - Company Nyelviskola Veszprémi RC  3 : 2  (-24,23,-22,19,11)

Dunaújváros, Városi sportcsarnok

Company VRC: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M. Csere: Szabó G. (libero), Horváth Á., Horváth Sz., Dolgos A., Kráml Sz. Játékos-edző: Szabó Gábor

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Tomanóczy, Lukács, Baróti, Hatvany A., Gelencsér B., Pápai (liberó). Csere: Bokor E., Szűcs, Gelencsér S., Szabó B., Tóth B. Vezetőedző: Ruffing Péter