Győzelemmel hangoltak a kupára

Három játszmában diadalmaskodott férfi röplabdacsapatunk a Szeged elleni, tét nélküli mérkőzésen.

A rájátszás szempontjából nem volt tétje a Szeged elleni hazai bajnokinak, ugyanis a veszprémiek már bebiztosították a helyüket a legjobb négy között, míg a vendégek a kiesés elkerülésért küzdhetnek tovább. A hazai oldalon Szilvássy Balázs betegség miatt hiányzott, Szabó Gábor, játékos-edző ezúttal nem lépett pályára, hanem Horváth Ádámot jelölte liberonak.

A vendég szegediek kezdték jobban a mérkőzést, elhúztak néggyel (2:6), de a VRC-s srácok magukra találtak, 10:10-nél kiegyenlítettek, és Czintula remek nyitásaival és a pontos befejezésekkel már néggyel a hazaiak mentek. (10:14) A szegediek visszahozták magukat a szettbe, gyorsan egyenlítettek (14:14), a hajrára 19:19-nél fordultak a csapatok. A vendégek zsinórban hármat ütöttek (19:22), de a mieink nem adták oda a szettet. Kiegyenlítettek, majd a harmadik szettlabdát beütötték úgy, hogy két alkalommal is outot nyitottak. (27:25, 1:0)

A megszerzett lélektani előny birtokában remekül kezdték a második játszmát a veszprémi srácok, az első technikai időnél már 8:2-re vezettek. A szegediek ezután felzárkóztak, de egyenlíteni nem tudtak. (11:10) Fokozatosan növelték előnyüket a hazaiak, és tudták tartani a 4-5 gólos előnyüket. Ezúttal a végjátékban sem hibáztak, és magabiztosan hozták a szettet. (25:19, 2:0)

Szívós csapat benyomását keltették a szegediek, hiszen a harmadik játékban is remekül küzdöttek. Miután elhúztak a mieink 5:2-re, ők kiegyenlítettek, és a 9:6-os veszprémi előnyből is visszajöttek. (11:11) Még a vezetést is átvették (13:14), így jöhetett a hazai időkérés. A második technikai időnél kettővel vezettek a szegediek (14:16), a rövid szünetben Szabó Gábornak fel kellett tüzelnie a csapatot. 20:17-nél már a veszprémiek vezettek, és nem is engedték ki a kezükből a győzelmet. (25:20, 3:0)

Az év utolsó megmérettetése szerdán, 18:30 órai kezdettel vár a csapatra: Dunaferr elleni Magyar Kupa visszavágó. Az első mérkőzést a Dunaferr nyerte 3:2-re, így reális esélye van csapatunknak bejutni a négyes döntőbe.

Mérkőzéstükör

- Úgy gondolom, hogy az első szettben nagyon jól helytálltunk. Nagyon fiatal csapattal álltunk fel, próbáltunk lendületesen játszani, de cseresorunk gyakorlatilag nincsen. Néhány játékosom rosszul teljesített, ami a Veszprém ellen nem megengedhető – mondta Nusser Elemér, a Szeged edzője.

 

 

- Örülök, hogy végre sikerült 3:0-ra nyernünk, a szerdai kupamérkőzés előtt ez nagyon fontos számunkra. Többet tudtam játszatni liberoként Horváth Ádámot, aki az utóbbi hetekben több edzést is kihagyott. Voltak hibái, de a többiek segítettek neki – értékelt Szabó Gábor, a VRC játékos-edzője.

 

 

- Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ha kellően nagy előnyre teszünk szert, akkor azt hajlamosak vagyunk leadni. A végén sikerült megfelelően koncentrálnunk, így hozni tudtuk a kötelezőt. Egy fiatal társaság, mint a Szeged hajlamos egy kicsit fejben elveszíteni a fonalat, ha nagyobb előny van az ellenfélnél, ezt sikerült kihasználnunk – mondta Tóth Tibor, a VRC játékosa.

Company Nyelviskola-VRC – HPQ Szeged 3:0 (25, 19, 20)

Company VRC: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M.,
csere: Horváth Á.(libero), Horváth Sz., Dolgos A., Kráml Sz., Szalai B., Myszöglád D.,
edző: Szabó Gábor