Sima vereség enervált játékkal

Sima 3:0-s vereséget szenvedett a már négy közé jutott VESC a Nyíregyházi Főiskola gárdájától.

A hazaiak sok támadást rontottak a találkozó elején, de a szabolcsiak is hibáztak, így hamarosan fordított a házigazda (4:3). Az első technikai szünetig visszavette a Nyíregyháza a vezetést, köszönhetően a veszprémiek pontatlan támadásainak (5-8). Szalai Gabriella és Roma Flóra ütései révén a vendégek tovább növelték előnyüket, immáron 5 pont volt a vezetésük (11:16). A folytatásban sem változott a játék képe, a darabos, lassú, rengeteget hibázó hazaiakkal szemben a szabolcsiak folyamatosan növelték előnyüket, és magabiztosan nyerték az első szettet (21:25).

A második szett elején látszott, hogy egyre inkább kibontakoznak a nyíregyháziak, Akimova pontos, attraktív játéka magabiztosságot adott a társaknak, akik bátran, lelkesen, és ekkor már kevés hibával röplabdáztak, ez persze az eredményen is látszott (6:10). A VESC azonban nem adta fel, és Pintér Eszter és Földesi Nóra vezetésével a második kötelező szünet előtt már döntetlen állt az eredményjelzőn (15-15). A nyíregyháziak ennek ellenére nem torpantak meg, a rövid pihenő után előbb visszaállították (15:18), majd növelték a különbséget (17:22). A már-már veszni látszó játszmában a a hazaiak ismét feltámadni látszottak, de ez a lendület csak 21:22-ig tartott ki, a végjátékban a Nyíregyháza koncentrált jobban, így a második periódust is ők nyerték (22-25).

 

A harmadik szett elején úgy tűnt, végleg megadta magát a VESC. Támadásainkat rendre hatástalanították a szabolcsiak, míg Szalai, Lévai és Roma tovább folytatta remek, ponterős játékát. Az első technikai (2:8) után éledeztek a bakonyiak, szereztek néhány szép pontot, hogy legalább az önbecsülésüket megmentsék, de az egyenlítéstől ekkor messze voltak (10:13). A vendégek Sipos pontjaival tovább növelték előnyüket, a hazaiaknál Kovács próbálta tartani a lépést, de egyedül kevésnek bizonyult. A mérkőzés befejezése sem tartogatott sok izgalmat, a Nyíregyháza simán hozta a szett végét, ezzel begyűjtve a számukra roppant fontos két bajnoki pontot (20:25).

A sokkal lelkesebben, motiváltabban, összeszedettebben játszó szabolcsiak először vertek meg idegenben közvetlen riválist, a bakonyiak pedig először kaptak ki hazai pályán. Győzelmével a Nyíregyháza nagy valószínűséggel bebiztosította helyét a legjobb négy között, sőt mivel oda-vissza legyőzték a VESC gárdáját, még az is elképzelhetó, hogya középszakaszt előkelőbb helyről kezdi, mint a Veszprém, hiszen ott már csak a négy csapat egymás elleni eredményei számítanak!

Mérkőzéstükör

- Teljesen elfogadhatatlan, amit ma csináltunk. Talán kicsit megnyugodtunk, nagy nyomás volt a lányokon amiatt, hogy be tudjunk kerülni a legjobb négybe. Látszott, hogy a Nyíregyháza nagy feszültségben játszott, elvileg egy sportolónak jobb szokott lenni, ha nyugodtabban játszhat, ha nincs akkora teher rajta, ez most nekünk úgy látom, hogy visszafelé sült el, és kimondottan enerváltan játszottunk – értékelt Oláh János, a VESC edzője.

 

- Nekünk ez élet-halál mérkőzés volt, a négybe kerüléshez erre a győzelemre mindenképpen szükségünk volt. Még van otthon egy forduló a Kalocsa ellen, remélem, hogy azt is hozzuk. Tudni kell, hogy az egyik legjobbunk nélkül jöttünk Veszprémbe, és van 3-4 folyamatos sérültünk, tehát az előjelek nem voltak kedvezőek, de a csapat most erőn felül teljesített, és nagyon-nagyon akart – mondta Kolozsi János, a nyíregyházi csapat edzője.

Veszprémi egyetemi SC - Nyíregyházi Főiskola 0:3 (-21, -22, -20)

Veszprém: Bodnár R., Kovács A., Környei, Szelle, Földesi, Jezerniczki, csere: Vida (liberó), Pintér E., Tobak
Edző: Oláh János

Nyíregyháza: Akimova, Kovács Zs., Sipos Z., Szalai, Lévai, Roma
Edző: Kolozsi János, Nagy Attila