Remek játékkal győzött a VESC

Megszerezték első győzelmüket a női röplabdázók a rájátszásban, az áldozat az eddig veretlen Kaposvár volt.

A vasárnap esti rangadó tízperces késéssel kezdődött, ugyanis ugyanazt a két játékvezetőt küldték erre a mérkőzésre, akik a Veszprém–Kaposvár férfitalálkozót vezették. A veszprémieknél Környei Dóra sérülés miatt nem léphetett pályára.

Bodnár Rita remek nyitásaival kezdődött a találkozó, majd Földesi pontos ütéseivel sikerült tartani a megszerzett előnyt az első technikai szünetig (8:5). Kovács Anikó percei következtek, előbb egy szép ütést láthatott a közönség, majd egy parádés ejtés következett. A két csapat között állandósult a 2-3 pontos különbség a játszma közepén (16:13). A technikai szünet a hazaiak állva hagyták a somogyiakat, zsinórban 7 pontot szereztek (23:14), a vendégeken az időkérés sem segített. A szett Pintér és Jezerniczky közös sáncolásával ért véget (25:17).

A folytatásban Szelle és Jezerniczky ponterős játékának köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a bakonyi gárda, a vendégek nem nagyon találták a hazai ütések ellenszerét (8:4). Földesi és Kovács révén a VESC őrizte vezetését, de a kaposváriak is kezdtek játékba lendülni. 20:15 után Ihász Dóra remek nyitásaival megkezdte a felzárkózást a Kaposvár. A somogyiak előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést, és az izgalmas végjátékban Rák Rebeka pontjával kiharcolták az egyenlítést.

A harmadik játszmában a vendégek állva hagyták a hazaiakat (1:5), majd 5:9 után a veszprémiek egy sorozatnak hála megfordították az állást (11:9). A hazai együttesnek nem volt gyenge pontja ezekben a percekben, Kovács és Földesi bombái rendre utat találtak a vendégek sáncai között. A szett közepére még felzárkóztak a vendégek 1 pontra (19:18), de Pintér és az egész mérkőzésen remekül játszó Kovács Anikó ütéseivel újra a veszprémieknél volt az előny (25:19).

A negyedik játszma is több fordulatot tartogatott, az elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést (8:5), de a szett közepére a somogyiak fordítottak (17:20). A végjáték ismét óriási izgalmakat hozott, a VESC 23:21-nél nagyon közel került a végső győzelemhez, de a vendégek az utolsó szalmaszálig küzdöttek (23:23), majd 23:23 után hazai pillanatok következtek, és Szelle Dóra pontot tett a csaknem másfélórás ütközet végére.

A kaposváriak három győzelem után elvesztették veretlenségüket, a jól küzdő Veszprém viszont első győzelmét ünnepelhette a középszakaszban. A rájátszás következő fordulójában, két hét múlva, a lányok Nyíregyházára utaznak.

Veszprémi Egyetemi SC – BITT-Kaposvári NRC 3:1 (17, –24, 19, 24)

Veszprém, 50 néző. Játékvezetők: Katona, Ujházi

Veszprém: Bodnár R. 4, Pintér E. 16, Jezerniczki 13, Szelle 9, Földesi 12, Kovács A. 20. Csere: Vida (liberó). Edző: Oláh János

Kaposvár: Pálfy 4, Rák 20, Harmath, Czmerk 8, Kondor G. 17, Kondor T. 12. Csere: Csitári (liberó), Horváth P. 3, Ihász 6, Horváth Zs. Edző: Mészáros Péter