Sikerült megszorítani a Dunaferrt

Szoros vereséget szenvedtek férfi röplabdázóink a rájátszás 3. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

A bajnokságban és kupában is eddig kétszer-kétszer találkozott a két csapat, mindannyiszor a Dunaferr szerezte meg a győzelmet. A négy között talán ez a csapat a legkönnyebben megfogható, legjobban ismert, hiszen több játékosunk is az ellenféltől érkezett. Center poszton Szalai Balázs és Szilvássy Balázs is kimaradt az utazók közül, mivel munkahelyükről nem tudtak elszabadulni. Viszont nem kellett kényszermegoldást alkalmazni, mivel Nagy Attila deréksérülése után tudta vállalni a játékot. Ütőposzton hiányzott Németh Ervin, ugyancsak munkája miatt, őt Horváth Szabolcs váltotta a kezdőben.

A mérkőzés első felvonásában a Veszprém kezdett jobban, az elmúlt hétvégi hazai meccs szereplői teljesen más arcukat mutatták. Meglepően jó mezőnymunkával sikerült tartani a hazaiakat, sőt vezetésre is szert tenni. A végjáték is jól sikerült, így a veszprémi csapat nyerte az első játszmát.
A másodikban is kezdeményezőbben játszottak a vendégek, ám 16 fölött, immár a "megszokott" végjátékban nem ment a csapatnak, amit a Dunaferr ki is használt.

A harmadik szett is hasonlóan alakult, a jobban koncentráló, éles helyzetekben kevesebbet hibázó csapat győzött. Ezúttal is az Újváros. A negyedik játszma megint úgy alakult, ahogy a Veszprém szerette volna, 16:12 és 17:14 is volt az eredmény, ám megint a végjáték és az éles helyzetek nem jöttek be, amivel az ellenfél tudott élni. Hátrányukat ledolgozták és 20 fölött szinte hibátlanul röplabdázva nyerték meg a mérkőzést.

A Dunaferr elleni meccsen más felfogású, egyben összeszedettebb csapat volt pályán, mely mindenképp előremutató a rájátszás mérkőzéseire. Vasárnap ismét pályára lép a Company csapata, vendég a bajnoki és kupa címvédő Kaposvár lesz, tehát érdemes kilátogatni annak, aki egy jó mérkőzést szeretne látni.

mérkőzéstükör

Szabó Gábor, vezetőedző: Örülök, hogy tudtunk beszélgetni a héten a fiúkkal, rendet kellett tenni a fejekben. Ez látszott is a játékunkkon, a csapategység jó volt. Viszont a végjátékokra még mindig sokkal jobban kell koncentrálni. Ezekből a meccsekből lehet a legtöbbet tanulni, ami sokat fog számítani majd a rájátszásban.

Dunaferr SE – Company-Veszprémi RC 3:1 (-22, 15, 22, 20)

Dunaújváros, Városi sportcsarnok

Company VRC: Seck Gy., Puspán B., Horváth Sz., Nagy A., Tóth T., Czintula M. Csere: Szabó G.(libero), Dolgos A., Horváth Á., Kráml Sz.. Edző: Szabó Gábor