Jöhetnek az éles meccsek

Három játszmában kapott ki hazai pályán férfi röplabda csapatunk a Dunaferr ellen, ezután következnek az igazán fontos mérkőzések.

A rájátszás középszakaszának utolsó fordulójában fogadta a dunaújvárosi gárdát a Company VRC, tétje a találkozónak – a revans lehetőségét leszámítva – nem volt, csapatunk a 4. helyről folytatja a rájátszás küzdelmeit.

A dunaújvárosiak szereztek vezetést, de két pontnál nagyobb előnyre sokáig nem sikerült szert tenniük. A hazaiak egalizáltak, majd át is vették a vezetést az első technikai időig. (8:7) Az egész játszmában partiban volt a csapatunk, kisebb hibáknak köszönhetően a második technikai időig három ponttal elhúztak a vendégek (13:16), amire sikerült még kettőt rátenniük a hajrá előtt. (16:21) A mieink azonban kemény küzdelemben egalizáltak (22:22), kikaparni azonban nem sikerült a gesztenyét, a rutinos újvárosiak hozták a szettet. (22:25, 0:1)

Végig szorosan alakult a második játszma is, eleinte a vendégek vezettek, de önfeláldozó hazai mentéseknek köszönhetően hosszú labdamenetek és rendre veszprémi egalizálás következett. (5:5) Az első játékhoz hasonlóan sikerült átvenni a vezetést (8:7), majd többször is komoly hibákat vét az ellenfél, aminek köszönhetően négypontosra nőtt a differencia. (11:7) Nem sokáig örülhetett a megszerzett előnynek a veszprémi publikum, a vendégek egalizáltak. (11:11) A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, 17:17-nél még egyenlő volt az állás. (17:17), így ez a játék is a végjátékban dőlt el. Ezúttal magabiztosabbak voltak a vendégek, a mieink viszont sokat hibáztak. Az első játszmalabdát még sikerült hárítani, viszont egy rossz nyitás a szett végét jelentette. (21:25, 0:2)

A harmadik játék elején sikerült hárompontos előnyre szert tenni (4:2), mindkét csapat sokat hibázott, de a vendégek fokozatosan ledolgozták hátrányukat, és az első technikai időnél már ők vezettek kettővel. (6:8) A folytatásban a veszprémiek sokat hibáztak, a Dunaferr viszont láthatóan be akarta fejezni ezzel a játszmával a mérkőzést, aminek elérése céljából fokozottan koncentráltak. A második technikai időre már hat pont volt a különbség (10:16), ami a rövid szünet után tízre emelkedett. (10:20) A veszprémi pont nélküli időszakot jó blokkokkal sikerült megtörni, de a tetemes hátrányt már nem lehetett ledolgozni. (14:25)

A rájátszás első köre sok sikerélményt nem hozott a veszprémieknek, viszont az igazi elitcsapatok ellen tudtak erősödni, ami bizonyára hasznára válik az együttesnek, akár már a bajnokság következő szakaszában.

Company Nyelviskola-VRC – Dunaferr SE 0:3 (-22, -21, -14)

Company VRC: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M.,
csere: Szabó G.(libero), Dolgos A., Kráml Sz., szilvássy B., Horváth Á.,
edző: Szabó Gábor