Könnyed veszprémi siker

A sérülések tizedelte veszprémi csapat magabiztosan győzte le a szintén tartalékos Eger gárdáját. A rájátszás első körének utolsó fordulójában három szettben győzött a VESC.

A hazai oldalon Környei Dóra után Bodnár Rita is sérülést szenvedett, így a feladó nélkül volt kénytelen kiállni az amúgy sem túl hosszú paddal rendelkező veszprémi együttes. Az első szettben szoros játékot láthattak a kilátogató nézők, de csendesen csordogált a mérkőzés, nem volt vérre menő az ütközet. A játszma első felében felváltva vezettek a csapatok, az első (6:8) és a második (15:16) technikai időnél is a vendégeknél volt az előny, de a hazaiak fordítottak, és Pintér ász nyitásával játszmalabdát szereztek. Az utolsó pontot az ellenfél szabálytalan sáncolásával sikerült megszerezni, ugyanis egy feladásba értek bele az egriek. (25:23, 1:0)

A második játékot sokkal simábban nyerték a veszprémi lányok, amit a szett elején egy 4:0-s szériával alapoztak meg. Először Tobak és Jerzeniczky, majd Pintér és Földesi gyűjtögette szorgosan a pontokat, aminek köszönhetően a második technikai időre már tekintélyes előnyre tettek szert a hazaiak. (16:8) A rövid szünet után még négy pontot sikerült szerezni zsinórban (20:8), az egriek rengeteget hibáztak, a hazai oldalon pedig Kovács szép mentését követően nem kellett nagyon izgulnunk a hajrában. (22:12) A játszma végét jelentő pontot Pintér szerezte egy újabb szép mentés után. (25:13, 2:0)

A harmadik szett elején jól használta ki a vendégek hibáját a VESC, 5:1-re majd 8:3-ra is vezetett a hazai csapat. Ezt követően azonban jött a veszprémieknél már szinte megszokott hullámvölgy, az egriek felzárkóztak, és 9:9-nél ki is egyenlítettek. 12:10-nél még a Veszprém vezetett, de zsinórban négy pontot ütve már az Egernél volt az előny. (12:14) Szerencsére a hazaiak ezúttal nem hagyták, hogy izgalmassá váljon a találkozó, 16:15-nél már vezettek, és az egrieknek még kétszer ugyan sikerült egyenlíteniük (16:16, 18:18), de egy 5:1-es veszprémi szériával a hajrában már csak a pontarány volt kérdéses. (23:19) A meccslabdát és a győztes pontot is Jezerniczky szerezte, így szépen zárta a rájátszás első körét a 4. helyen végző VESC. (25:20, 3:0)

Veszprémi Egyetemi SC - GMR Group-Agria RC-Eger 3:0 (23, 13, 20)

Veszprém: Kovács Anikó, Pintér E., Szelle, Jezerniczki, Tobak, Földesi, csere: Vida (liberó)
Edző: Oláh János
Eger: Kovács B., Zacharné, Dancs, Tóth E., Kolman, Dobos, csere: Nemes (liberó), Pulay, Kovács Adina
Edző: Juhászné Tóth Mária