Jó szereplés a férfi serdülő tornán

Serdülőink már az elődöntőknél tartanak, a mi csoportunkban a Dunaújváros és a Szeged az ellenfél. A felnőtteknél kialakult a negyeddöntő párosítása.

Két elődöntő tornát írt ki az MRSZ, ezek eredményei alapján az első és második csapat jut az országos hatos döntőbe.

Az első selejtezőt szombaton Dunaújvárosban rendezték, a másodikra március végén Veszprémben kerül sor. Sajnos nem tudott a teljes csapat elutazni, mert Myszöglád Dániel megbetegedett, ám a nélküle is értékes győzelmet aratott csapatunk a hazaiak felett. A Szegedtől elszenvedett vereség ellenére bizakodva készülhetünk a második elődöntőre.

Beszámoló a dunaújváosi OSB I. elődöntőjéről 2010.02.20.

Február 20-án került megrendezésre Dunaújvárosban a Országos Serdülő Bajnokság elődöntőjének első tornája. A tornán az elvártaknak megfelelően szerepelt csapatom, ugyanis a Dunaferr gárdáját sikerült legyőzni 0-3 arányban, rendkívül szoros és nagy csatában. Hozzá kell tenni, hogy nem tudtunk teljes csapattal elutazni, mivel Myszöglád Dániel megbetegedett, és nem tudott a csapattal tartani. Miután a részgyőzelem megvolt, következett a Szeged gárdája, akik közül néhány játékos igen kimagaslott, mint fizikális adottságával, mint technikai képzettségével. Azonban nem lett volna legyőzhetetlen csapat, ha egy kicsit frissebbek tudunk maradni.

Rengeteg alaphibával játszottunk, nyitás és nyitásfogadási hibák voltak ezek zömével. Ezen kívül a támadásaink hatékonyságával is gondok voltak, 0-2 után változatni kellet a csapatszerkezetben, Garamvölgyi Olivért szélső ütő posztra, Széll Dánielt feladóba, míg Dordzsceren Csingiszt center posztra cseréltem. Az eredménye meg is lett, szoros csatában és kiélezett végjátékban maradtunk alul a szegediekkel szemben, de mindenképpen hasznos váltás volt. A második helynek örülünk, ugyanis az első két csapat jut be az országos döntőbe. A következő tornát Veszprémben rendezzük március elején. A lehetőség adott a jó eredmény elérésére, igyekszünk élni vele - értékelt Czintula Mihály, a csapat edzője.

Eredmények

Dunaferr SE - Company Nyelviskola Veszprémi RC 0 : 3
Dunaferr SE - Szeged 0 : 3
Szeged - Company Nyelviskola Veszprémi RC 3 : 0

Csapat:
Garamvölgyi Olivér, Garamvölgyi Armand, Saitz Balázs, Dordzsceren Csingisz, Ajkai Dávid, Barabás Barnabás, Széll Dániel, Szakolics Patrik. edző: Czintula Mihály

A felnőtt férfiaknál a hétvégén lezárult a középszakasz, eldőlt, hogy a Szolnok csapata búcsúzik az Extraliga küzdelmeitől.

a középszakasz végeredménye

1. Diamant-Kaposvár
2. Kalo-Méh-Kecskeméti SE
3. Dunaferr SE
4. Company Nyelviskola-Veszprémi RC
5. Vegyész RC-Kazincbarcika
6. MAFC-BME-Mapei
7. Dág KSE
8. HPQ-Szegedi RSE
9. Szolnoki RK-SI

A Company Nyelviskola-Veszprémi RC csapata a negyeddöntőben a volt Extraligás Kazincbarcika csapatával találkozik. Az első mérkőzésre március 1-jén hétfőn kerül sor hazai környezetben.

a negyeddöntő párosításai

Játéknapok: (március 1., 3., 5.)
Diamant-Kaposvár – HPQ-Szegedi RSE
Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dág KSE
Dunaferr SE – MAFC-BME-Mapei
Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Vegyész RC-Kazincbarcika