Újra Veszprémben játszik a csapat

Tavaly fennállása legnagyobb sikerét érte el a VESC Wildfires, amerikai foci csapatunk idén az első osztály alsó házában bizonyíthat.

A Divízió II-es bajnokságban emlékezetes, drámai csatákban nyerte meg a csoportját a Veszprém, majd egészen az elődöntőig menetelt. Idén már a Divízió I-ben indulhatnak a Futótüzek, sok csapattal ellentétben a veszprémieknek gond nélkül elfogadták a nevezését.

- Sajnos idén több csapat is hanyagul kezelte a papírmunkát, és akadtak olyanok is, akik anyagi okok miatt nem indulhattak. Utóbbira példa a Pécs Gringos, aki tavaly nagy ellenfelünk volt. A versenybizottság nem fogadta el a nevezését a nagy múltú Budapest Wolvesnak és az Újpest Bulldogsnak, és nem indulhat a bajnokságban a Zalaegerszeg, a Kaposvár, a Szombathely és a Szeged sem – mondta Kurucz Csaba, a veszprémiek játékos-edzője.

Az idei bajnokságban átalakul a lebonyolítási rendszer, és az adott körülmények mellett jelentősen megnövekednek a veszprémiek költségei is.

- A nyugati országrészből a Győr, a Nagykanizsa és mi maradtunk, így a legtöbb idegenbeli mérkőzésre messze kell majd utaznunk, ami nem lesz olcsó mulatság – érvelt Kurucz Csaba.


Kurucz Csaba magyarázza a taktkát (jobbról a második)

Jó hír viszont, hogy idén újra Veszprémben játssza a mérkőzéseit a Wildfires, a Balatonalmádiban töltött évek után az Egyetemi Stadionban fogadhatják a szurkolókat a Futótüzek.

- Sikerült megállapodnunk a létesítmény új vezetésével, ami nagy könnyebbség számunkra, hiszen időt és pénzt tudunk megspórolni azzal, hogy nem kell más városba mennünk. A legfontosabb pedig, hogy a kitartó szurkolóinknak sem kell utazniuk, és bízunk benne, hogy így még több veszprémi lesz kíváncsi a mérkőzéseinkre – mondta Kurucz Csaba.

Az előző pontvadászat befejeződésével nem állt meg az élet a csapatnál, többen az első osztályú bajnokságban is szerepeltek. Kurucz Csaba a Budapest Titansnél játszott kölcsönben, míg hat junior korú játékos a Győr Sharks korosztályos csapatában vitézkedett.

- Egy baráti felkérésnek tettem eleget Budapesten, igyekeztem a Titans hasznára válni amellett, hogy én is sokat tanultam az élvonalban. A junior játékosainkra büszkék vagyunk, hiszen egészen az elődöntőig meneteltek az első osztályú junior bajnokságban, és meghatározó tagjai voltak a győri együttesnek – beszélt az őszi szezonról Kurucz Csaba.

Már javában zajlik a felkészülés, túlvan a csapat az alapozáson, és tornatermi edzésekkel készül az áprilisi bajnoki rajtra. Az anyagi okok miatt idén nem induló pécsiektől valószínűleg kölcsönbe érkezik Veszprémbe tizenöt játékos.

- A Pécsről érkező játékosok erősítést és szélesebb taktikai lehetőségeket fognak biztosítani nekünk. Viszont azt előre leszögezem, hogy minden játékosnak meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, ami remélem, hogy egészséges küzdőszellemet fog hozni, és javára válik a csapatnak.