A Kaposvár szerzett előnyt

Három játszmában kapott ki, de nem vallott szégyent férfi röplabdacsapatunk az elődöntő első mérkőzésén. Szombaton javíthatnak a srácok hazai pályán 16:00-kor a Táncsics SZKI tornatermében.

A kaposvári együttesből a válogatott center, Nagy József hiányzott sérülése miatt, a liberóposztján pedig ezúttal a csapat egyik válogatott feladója, ifj. Laszczik Iván kapott helyet. Az első játszma úgy alakult, ahogyan arra számítani lehetett. A hazaiak az első technikai szünetben három, a másodikban pedig már kilenc ponttal vezettek, és nem engedték közel a bakonyiakat. Kaszap Tamás remek blokkja után már 17:7 állt a táblán, az izgalommentes végjátékot pedig Csoma Krisztián zárta le egy szemfüles ponttal (25:15, 1:0).

A térfélcsere után a vendégek kezdtek jobban, a Kaposvár 6:5-ös állásnál vezetett először. A szett közepén a névnapját ünneplő Kántor Sándor ászsorozatával húzott el a házigazda, és csakhamar újra kialakult a tízpontos különbség a két együttes között. A folytatásban lankadt a kaposváriak figyelme, a Veszprém pedig élt a lehetőséggel, és öt pontra felzárkózott. Kántor pontja húzta ki a kátyúból a hazaiak szekerét, majd Németh Ferenc és Kovács I Zoltán következett, így gyorsan el is dőlt a játszma (25:21, 2:0).

A harmadik játékrészben is kiválóan küzdött a bakonyi alakulat: hiába húzott el három ponttal a házigazda somogyi csapat, nemsokára már – Seck György ásznyitása után – 11:13 állt a táblán. A hazai időkérés után Kaszap Tamás fújt riadót: a fiatal előkészítő előbb egy parádés blokkal hozta tűzbe a társakat és a közönséget, majd egy nyitássorozattal is megkínálta a rivális. A bajnokcsapat ezután újból lendületbe jött, és megnyerte a párharc első felvonását. A meccslabdát Németh Ferenc harcolta ki egy bivalyerős szervával, a 25:16-os végeredményt pedig egy veszprémi hiba alakította ki (3:0).

mérkőzéstükör

Zarka Péter: – A második szettben a nyitásfogadásunkkal nem voltam elégedett, ám összességében nincs okunk panaszra, kötelező győzelmet arattunk.

Szabó Gábor: – Amikor nyitásfogadásban fel tudtuk venni a versenyt ellenfelünkkel, egyenrangú partnerek voltunk. Meggyőződésem, Veszprémben még keményebb ellenállást tanúsítunk.

Diamant Kaposvár SE - Company Nyelviskola Veszprémi RC 3:0 (15, 21, 16)

Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Pőcze, Éva T.

Kaposvár: Kaszap 5, Hoboth Á. 5, Csoma 6, Németh F. 14, Kántor 15, Kovács I Z. 7. Csere: ifj. Laszczik (liberó). Edző: Zarka Péter

Veszprém: Dolgos 5, Németh E. 3, Nagy A., Tóth T. 11, Czintula 8, Seck 2. Csere: Szabó G. (liberó), Horváth Sz., Szilvássy, Puspán, Horváth Á., Kraml. Játékos-edző: Szabó Gábor

A három nyert mérkőzésig tartó párharcban 1:0 a Kaposvár javára.