Egy hajszálnyira voltak a sikertől

Majdnem sikerült a bravúr férfi röplabdacsapatunknak a bronzcsata második mérkőzésén a Dunaferr ellen.

A férfi Extraliga harmadik helyéért folyó párharc második mérkőzésén fogadta a Company Nyelviskola VRC röplabdacsapata a Dunaferr gárdáját. Az elveszített első mérkőzést követően hazai közönség előtt akartak bizonyítani a mieink az esélyesebb ellenféllel szemben.

A vendégek villámrajtot vettek, és elhúztak 0:4-re, innen kellett felkapaszkodnia a veszprémieknek, ami 6:7-nél egyetlen pontra sikerült is. A folytatásban azonban elsősorban a dunaújvárosi sáncmunkának köszönhetően növelte előnyét a vendég együttes, 7:13-nál hat, majd 9:19-nél már tíz volt a differencia. A veszprémi srácok mindent megtettek azért, hogy visszajöjjenek a szettbe, de néha egyéni hibák, néha téves bírói ítéletek akadályozták meg őket ebben. A vendégek 12:19-nél kértek időt, a hajrában megtartották az előnyüket, és megnyerték az első játszmát. (17:25, 0:1)

A második szett két gyors vendég ponttal kezdődött, majd Seck György, Czintula Mihály és Kráml Szilveszter leütéseivel fordítottak a mieink, és zsinórban négy pontot ütve már nálunk volt a kétpontos előny. (4:2) Felzárkóztak azonban a vendégek, és az első technikai időnél már a Dunaferr vezetett (7:8), igaz, nem sokáig, hiszen újabb 4:0-s hazai széria született, Dolgos Attila remek egyszemélyes sáncát követően jött is a vendég időkérés. (11:8) Ismét fordított a Dunaferr (14:16), de jött az újabb 4:0-s veszprémi sorozat (18:16), jelezték ezzel a srácok, hogy a második szettet – ha törik, ha szakad – megnyerik a mieink. A hajrá sok izgalmat és szoros csatát hozott, de a hazaiak végig vezetve, az első játszmalabdát kihasználva egalizálták a szettarányt. (25:23, 1:1)

A megnyert játék lendületével 3:0-val nyitották a harmadik játszmát a veszprémiek, az előnyt Czintula Mihály jó nyitásaival 5:2-ig sikerült tartani, 6:7-nél ugyan már a vendégek vezettek, de Kráml Szilveszter ász nyitásaival az első technikai időnél újra a hazai oldalon volt az előny. (8:7) A folytatásban átvette az irányítást a Dunaferr, 12:12-nél még döntetlen volt az állás, majd fokozatosan növelték előnyüket a vendégek, és 13:18-nál már öttel vezettek. Nem sikerült szorosabbá tennie a játszmát a hazaiaknak, a Dunaferr magabiztosan és közben némi szerencsével is gyorsan behúzta a szettet. (16:25, 1:2)

A negyedik játékban a kezdeti vendég vezetés (1:2) után Seck György ellenállhatatlan szervái és remek mezőnymunka mellett négypontos előnyre tettek szert a mieink (6:2), amit meg is tartottak az első technikai szünetig. (8:4) A vendégek láthatóan nem tudtak mit kezdeni a rendkívül jó szellemben küzdő veszprémi srácokkal, 12:7-nél már öt pont volt a differencia, ami nem is csökkent a 2. technikai időig. (16:11) Óriási küzdelmet hozott a szett második fele, 15:16-nál és 19:20-nál egyetlen pontra jött fel a Dunaferr, majd 22:22-nél egyenlített. Három játszmalabdája is volt a veszprémi srácoknak, de egyiket sem sikerült kihasználni, míg a másik oldalon az első lehetőséggel éltek a vendégek, és megnyerték a játékot és ezzel együtt a mérkőzést is. (27:29, 1:3)

Ismét nagyot küzdöttek a srácok, nem sok hiányzott a bravúrhoz, a megnyert játszma és a szoros, kiélezett csata mindenképpen biztató a harmadik mérkőzés előtt. Csütörtökön Dunaújvárosban tarthatja életben a bronzérem reményét a veszprémi csapat, bízzunk benne, hogy egy idegenbeli bravúr után újabb remek, hazai mérkőzést láthatunk. A három győzelemig tartó párharc állása 2:0 a Dunaferr javára.

Mérkőzéstükör

- Ismét nem játszottunk jól, viszont nagyon küzdöttünk, örülök, hogy Kráml Sziszinek jól ment, Dolgos Attila is jól szervezte a játékot. Úgy érzem, hogy egy kis szerencse kellett volna ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük. Nincs veszve még semmi, 0:2-ről kell most felállnunk, láttunk már erre példát, hogy ilyen helyzetből nyert valaki, most nekünk kell három meccset nyerni – mondta Szabó Gábor, a VRC játékos-edzője.

 

- Gratulálok a Veszprémnek, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Nagyon sok pontatlanság volt a mi játékunkban is, ezért lehetett ilyen szoros az eredmény. A negyedik szettben, a végjátékban az igazi arcát mutatta a csapat, nagyon koncentrált volt, pontos nyitásaink és nyitásfogadásaink voltak, blokkban is összeálltunk, ezért úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést – mondta Ruffing Péter, a Dunaferr vezetőedzője.

Company Nyelviskola VRC - Dunaferr SE 1:3 (-17, 23, -16, -27)