A Dunaújvárosé a bronzérem

Nem sikerült idegenben a bravúr, így a negyedik helyen végzett az Extraligában férfi röplabdacsapatunk. A veszprémi srácok remek szezont tudhatnak maguk mögött, újoncként a 4. hely kiváló eredmény. Várjuk a folytatást!

Esélyeshez méltó magabiztos játékkal szerezte meg a bajnoki bronzérmet a Dunaferr SE férficsapata. A dunaújvárosiak az utolsó összecsapáson is 3:0-ra győztek a Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen.

Az újvárosiak nem adtak esélyt a veszprémieknek, akik megpróbáltak becsülettel helytállni, de lélekben talán már feladták a küzdelmet, így rövid idő alatt befejeződött a csata. A lefújást követően az újvárosiak örömtáncot jártak a pálya közepén. Az ünneplést követően a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, dr. Szabó József adta át az érmeket a Dunaferr játékosainak és edzőjének. Ezután természetesen hajnalig tartó ünneplés következett.

A bronzcsata után megkönnyebbülten nyilatkozott Ruffing Péter vezetőedző. „A bajnokság kezdetekor az is merész terv volt, hogy az első négy közé jussunk – magyarázta a tréner. – Ennek ellenére egész évben egyenletesen, jól teljesítettünk. A Veszprém elleni párharcban kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Az év folyamán több szinten is találkoztunk, és mindig győztünk. A fiatalokra egész esztendőben komoly feladat hárult, de a hajrában is koncentráltak voltak. Két helyet javítottunk az elmúlt évhez képest. Bízunk abban, hogy ez nagy lökést ad majd a csapatnak a jövőre nézve. Köszönöm mindenkinek az egész éves teljesítményét.”

A szakosztályvezető Szemenyei István az utolsó mérkőzésen nem tudott személyesen megjelenni, de rögtön értesült a sikerről. „Boldog vagyok, hogy az év elején megfogalmazott célkitűzéseinket maradéktalanul teljesítettük – mondta a sportvezető. – A Magyar Kupában és a bajnokságban megszerzett bronzérmünk fényesen csillog. Köszönöm a szakmai stábnak és a játékosoknak, hogy együtt végigjártuk ezt az utat. Fiataljaink fejlődése nagy reményekre jogosít. A további előrelépéshez a jövőben is sokat kell dolgozni, és együtt kell maradnunk. Ebben a szezonban még vár ránk egy Országos Ifjúsági Kupa-döntő, ahol az aranyérmet szeretnénk megszerezni.”

Dunaferr SE–Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (17, 21, 21)

Dunaújváros, 150 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.

Dunaferr: Tomanóczy, Tóth A., Bokor E., Baróti, Gelencsér B., Lukács A. Csere: Pápai (liberó), Hatvany Zs., Hatvany A., Szabó B., Dávid Cs., Gelencsér S. Edző: Ruffing Péter

Veszprém: Puspán, Kráml, Nagy A., Tóth T., Czintula, Seck. Csere: Szabó G. (liberó), Horváth Sz., Horváth Á., Szilvássy. Játékos-edző: Szabó Gábor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:4, 8:6, 16:12, 20:14. 2. játszma: 5:5, 7:8, 16:12, 22:16. 3. játszma: 4:2, 8:6, 13:9, 16:11, 20:13

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Dunaferr javára