Szoros mérkőzésen FTC siker

Háromgólos vereséget szenvedett a Veszprém Barabás KC a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésen.

A hazai oldalon a maródiak listája a Fradi elleni mérkőzésre tovább bővült: Lengyel Edit és Földes Kata után Mehlmann Ibolya is lesérült, a tegnapi edzésen meghúzódott a combja, ezért nem tudta vállalni a játékot. Kissé álmosan kezdtek a veszprémi lányok, nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát, elsősorban a támadások befejezésénél akadtak problémák. Ezekből a szituációkból a vendégek gyors indításgólokat szereztek, így a félidő végére megnyugtató előnyre tettek szert. (12:18)

A második játékrészben már bátrabban játszott a hazai csapat, a Ferencváros aggresszív védekezéssel igyekezett megállítani a veszprémi támadásokat. A félidő közepén a vendégek támadójátéka is akadozott, a befejezések pontatlanok voltak, így lehetősége volt a Barabás-lányoknak kontragólokat szerezni. Sikerült is csökkenteni a hátrányt, már-már az egyenlítésre is volt lehetősége a csapatnak. Végül három góllal a Fradi nyert (31:34), a bajnokság második fordulójában, szeptember 8-án vehetnek revansot a mieink az első hazai bajnoki mérkőzésen. 

Mérkőzéstükör

- A legfontosabb számunkra, hogy az ellenfél túlzott tiszteletét le kell vetkőznünk, és kivont karddal kell csatába mennünk. Az első félidőben látszott, hogy egy komoly munkából jöttünk a mérkőzésre, nehezen pörögtünk fel, emiatt könnyű indításgólokat kaptunk. Nem voltunk elég türelmesek, nem játszottunk száz százalékos helyzetig, hanem próbáltuk korábban befejezni a támadást. Ez a Ferencváros ellen gyilkos dolog, hiszen nagyon jól indulnak a szélsőik, második hullámban nagyon jól hozzák fel a labdát. A könnyű gólok megnyugtatták a Ferencvárost, minket viszont kicsit tanácstalanná tettek. A szünetben megbeszéltük a hibákat, egy részüket ki is tudtuk javítani, így végül szorosabbá tudtuk tenni a meccset – értékelt Gyurka János, a VBKC mestere.

Veszprém Barabás KC - Ferencvárosi TC 31-34 (12-18)

Veszprém: Király Annamária, Hoffmann Kitti, Sterbik Andrea 4, Koroknai Viktória 1, Veszeli Judit 1, Gerstmár Renáta 2, Farkas Veronika 6, Koszorús Katalin, Földes Viktória 5, Szabadfi Ágnes, Emberovics Míra, Ábrahám Szilvia 5, Jenőfi Katalin 7
Edző: Gyurka János

Ferencváros: Szarka Adrienn, Mohácsik Mária, Szucsánszki Zita 1, Trufán Noémi 3, Szádvári Krisztina 2, Szamoránsky Anikó 6, Abramovic Alena, Dajka Bettina 2, Deáki Dóra 1, Kovacsicz Mónika 6, Pastrovics Melinda, Tomori Zsuzsanna 11, Németh Csilla
Edző: Elek Gábor

Hétméteresek: 3/1 illetve 3/1
Kiállítások: 2 perc illetve 6 perc

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is