A veszprémiek lettek a hősök

Három negyeden keresztül vezetett az Eger Heroes, de 14 pontos hátrányt ledolgozva az utolsó negyedben fordított a Wildfires.

A csapatok bevonulását követően egyperces néma főhajtással adóztak a résztvevők a vörösiszap katasztrófa áldozatai emlékének. A mérkőzés teljes bevételét a Wildfires együttese felajánlotta az áldozatok megsegítésére.

A pénzfeldobást követően a visszahordást választották a veszprémiek, ami jól is sikerült, de egy szabálytalanságot követően jó helyről vezethette első támadását az Eger. Váratlan megoldást választottak a vendégek, a 25 yardos passzkísérlet a hazai védelmet lepte meg a leginkább, Szöllősy Gergely sikeres elkapásával touchdownt szerzett az Eger. (0:6) A hidegzuhanyra némi vigasz: Mészáros megakadályozta a kétpontos extra kísérletet. A veszprémieknek nem sikerült visszavágni, három sikertelen kísérletet követően a támadás joga visszaszállt a Hősökre.

Egy jó passzjátéknak köszönhetően 30 yardot haladtak előre a vendégek, és máris a red zoneba kerültek. Három kísérletet is jól kivédekeztek a Futótüzek, majd az Eger negyedszerre is nekifutott a TD-nek, de szerencsére nem sikerült növelni az előnyt. Kiss Balázs remek first downt érő futását követően újra eladta a labdát a Veszprém, 3. kísérletre egy rossz passz miatt interceptionnel szerezte meg a labdát az Eger. Nem tétlenkedtek a vendégek, egy újabb mértani pontosságú, mintegy 20 yardos passz után Szöllősy Gergely elkapásával megduplázta az előnyt az Eger, az extra ezúttal sem jó. (0:12) Az első negyedben gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem okozott a veszprémi offense, újra gyorsan elrontják a támadást a mieink, de Mach Dániel a negyed végén interceptionnel visszaszerezte a labdát, így a második játékrészt a Wildfires kezdhette.

A térfélcserét követően egy vendég büntetés (facemask) 15 yardos veszprémi előrelépést eredményezett, de az Eger egy interceptionnel újra megszerezte a labdát. Jól védekeztek a veszprémiek, de Szöllősy ismét egy remek elkapással szerzett first downt, majd fokozatosan haladtak előre a vendégek, mígnem Cziszel Gergő egy interceptionnel vissza nem szerezte a támadás jogát a veszprémieknek. Jó helyről jöhetett a Wildfires, majd egy 15 yardos egri büntetésnek eredményeként már a red zoneban találták magukat a hazaiak. Szél Márton remek szélsőfutásával megszerezte az első TD-t a Wildfires (6:12), az extra sikertelen.

Storcz András remek kirúgásával az egri elkapó letérdelt, így egy safetyre adódott lehetősége a veszprémieknek, amivel két pontot szerezhetett volna a Veszprém. Egy remek szélsőfutással azonban first downt ért el az Eger, majd három sikeres passzkísérletet hajtottak végre a vendégek a veszprémi védőktől nem különösebben zavartatva. Az utolsó percben újra TD-t szereztek a Hősök, Varga Bertalan kapta el a labdát a tőle 2-3 méterre ácsorgó védő elől. A kétpontos extra kísérlet ezúttal sikeres volt, így a félidő végére tetemes előnyre tettek szert a vendégek. (6:20)

A veszprémi részről nem várt történések kissé megrázták a csapatot, a szünetben kapott alapos edzői fejmosás mellett nem adták fel a Futótüzek, és a második játékrészben egy teljesen más arcát mutatta a csapat. Bauernhuber Dániel egy remek interceptionnel megszerezte a labdát a hazai szurkolók ovációjának kíséretében, majd Cziszer Gergő szélsőfutásával TD-t szerzett, és Storcz András extra pontja is sikeres volt. (13:20) A folytatásban még határozottabban védekeztek a veszprémiek, Takács Balázs mínusz yardon fogta meg a Hősök támadását, majd egy újabb hazai interceptiont követően a megszerzett labdával Óhegyi Csongor first downt futott, majd egy harmadik kísérletre elért újabb first down következtében már a red zone-on belülre értek a veszprémiek. Touchdownt ugyan nem sikerült szerezni, viszont 4. kísérletre Storcz András field gólt rúgott, amivel már csak négy pontra csökkentette a mieink hátrányát. (16:20)

Az ellenállhatatlan veszprémi támadójáték teljesen megzavarta a vendégeket, az egri offense sem tudott jól teljesíteni. A remekül sikerült hazai kirúgás (touch back) után a saját 20 yardos vonaláról csak néhány yardot tudott előrehaladni a vendég támadás, és máris puntra kényszerültek a Hősök. Óhegyi Csongor first downja után egy hajszálon múlott az újabb veszprémi pontszerzés, de a támadó kezéből kiesett a labda. A következő támadás az egrieket illette, de a szorított helyzetből nem tudtak kijönni, és a hazai safety lehetőség elhárítása után negyedikre puntoltak, ami a harmadik negyed záró momentumát jelentette.

A záró játékrész veszprémi szempontból álomszerűen indult, egy rossz egri passzkísérletet Cziszer Gergő fülelt le (interception), és a megszerezte a labdával meg sem állt a célterületig. Storcz sikeres extrakísérletével együtt már a Wildfiresnél volt az előny. (23:20) Zsinórban 17 pontot szereztek a Futótüzek, nem csoda, hogy óriási feszültség szabadult fel a játékosokban. A mérkőzés hátralevő része szerzett pont nélkül telt el, az utolsó negyed felénél egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően a Hősök egyik játékosa hosszú percekig mozdulatlanul feküdt a pályán, komoly nyaksérülést szenvedett, a veszprémiek pedig sportszerűen térdeltek a pálya szélén, bízva a játékos mielőbbi gyógyulásában. Három perccel a találkozó vége előtt egy komoly esélye adódott az Egernek a pontszerzésre, jó passzjátéknak köszönhetően már a red zone-on belül jártak, amikor 3. kísérletre egy jónak tűnő labdát nem sikerült a célterületen belül megszelídítenie az egri elkapónak. A 4. kísérlet eredménye egy veszprémi interception lett, a hazaiak rutinosan, futójátékkal lepörgették a hátralevő másfél percet, sőt, egy first downt követően minden egri remény elszállt a pontszerzésre.

Izgalmas, fordulatos mérkőzést játszott a két csapat, ahol az első félidőben az Eger többször megbolondította remek passzjátékával a veszprémi védelmet, majd a Futótüzek a második játékrészben felnőttek a feladathoz, kemény csatában fordítottak, így ezúttal ők lettek a Hősök. Jól zárult tehát az idei bajnokság a veszprémiek számára, 3:3-as győzelem-vereség aránnyal a 6. helyen végeztek a Futótüzek fennállásuk első Divizió I-es szezonjukban.

Veszprém Wildfires - Eger Heroes 23:20 (0:12, 6:8, 10:0, 7:0)