Mérlegen a közönségdíj

A városi sportévzárón adták át az „Év pillanata” szavazás nyerteseinek járó díjat, most pedig kiértékeljük a szavazás folyamatát, eredményét.

2009-ben pattant ki a fejünkből az ötlet, hogy szavaztassuk meg olvasóinkkal az év legemlékezetesebb pillanatát. Akkor csak szimplán szavazásra bocsátottuk a témát, melynek eredményeként az MKB Veszprém KC Leon elleni diadala (32,9 %) lett a befutó, megelőzve a labdarúgók Hévíz elleni döntetlenjét (22,3 %) és a kézilabdás lányok Győr ETO II elleni győzelmét (18,6 %). 

A szavazást követően rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, ezért úgy döntöttünk, hogy 2010-ben egy közönségdíjat alapítunk, amit olvasóink ítélhetnek oda az év három legnépszerűbb pillanatát produkáló sportklubnak. A közönségdíj átadására méltóbb helyszínt keresve sem találhattunk volna, mint városunk sportévzáró ünnepségét, ahol az év legjobban teljesítő sportolóit, edzőit és sportvezetőit ismerik el.

Két héten keresztül szavazhattak olvasóink a szerkesztőségünk által kiválasztott 12 momentumra, a szavazás végeredményét pedig az évzáró ünnepségig nem hoztuk nyilvánosságra. A győztesek egy különleges faoklevelet vehettek át, mely a jövőben a szurkolók szeretetének emlékéül szolgál.

A harmadik helyért járó díjat a Veszprém Barabás KC csapatkapitánya, Koroknai Viktória vehette át, a kézilabdás lányok a KEK-győztes Buducnost Podgorica legyőzésével vívták ki az elismerést. A második legemlékezetesebb pillanat a Veszprém FC bajnokavatása lett, férfi labdarúgó csapatunk veretlenül nyerte meg az NBIII Bakony Csoportját. A ritka sikersorozat elismeréséül járó díjat Cseresznyés Péter, sportigazgató vette át. Az év legnépszerűbb pillanatát az MKB Veszprém KC produkálta a Montpellier HB legyőzésével, a teltház előtt lejátszott mérkőzésen kézis srácok 55 perces hátrányból felállva tudtak nyerni a francia bajnok ellen. A közönségdíj győztesének járó elismerést Dejan Peric, csapatkapitány vehette át. A díjátadás közben a színpad melletti vetítővásznon fotók segítségével elevenítették fel a legemlékezetesebb pillanatokat.


Cseresznyés Péter, Koroknai Viktória és Dejan Peric

 A szavazás eredményéről egy diagramot is készítettünk, mely a szavazati arányokat mutatja. Látható, hogy az első helyezett a szavazatok majdnem felét begyűjtötte, ami a teltházas kézilabda BL-mérkőzésekre gondolva nem meglepő, a mezőny további részében viszont nagyon szoros volt a szavazás.

Gratulálunk mindegyik klubnak, és köszönjük az összes beérkező szavazatot! A voksolók között a Balatoni Bob által felajánlott bobbérleteket sorsoltuk ki. 20 alkalmas bérletet nyert Jánka Andrea, 10 alkalmasat Ekbauer Tamás és 5 alkamasat Gerenyi Judit. Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Bízunk benne, hogy az „Év pillanata” szavazás elnyerte olvasóink tetszését, és a jövőben is minél többen részt vesznek a szavazásainkon, nyereményjátékainkon. A veszprémi sportkluboknak pedig sok sikert, kitartást, és a tavalyihoz hasonló, szép eredményeket kívánunk!