Kevés lesz a bentmaradáshoz

A kevés helyzetet kialakító, kapura veszélytelen Veszprém FC egygólos vereséget szenvedett a megyei rivális Ajka ellen.

A több éves várakozás után ismét megyei rangadót láthatott a szépszámú nézősereg a Veszprém FC és az Ajka szereplésével. A mérkőzés első lövése a hazaiak csatárához, Alexhez fűződik, aki 22 méterről bombázott a kapu fölé. Ezt követően az Ajka irányította a játékot, s a 10. percben nagyon közel álltak a vezetés megszerzéséhez, mikor Gunther jobb oldali szöglete után Varga Tamásnak kellett hatalmas bravúrral mentenie a gólvonalról. Továbbra is az Ajka játszott mezőnyfölényben, a veszprémiek nem tudtak eljutni Jánosa kapuja közelébe.

A 23. percben góllá érett a vendégek nyomása. Pothárn gyorsan elvégzett szabadrúgása után Sallér robogott el a jobboldalon, majd beadását a tisztán érkező Mihalecz 5 méterről a tehetetlen Varga mellett a kapuba lőtte (0-1). A hazaiak az ajkai vezető találat után sem vették fel a mérkőzés ritmusát, körülményesen játszottak, főleg támadásban akadtak nagy hibák. A 35. percben. A 35. percben egy jobboldali vendég beadást követően Subicz centikkel fejelt a veszprémi kapu mellé. Öt minutummal később adódott az első nagyobb lehetőség a VFC előtt. Hevesi-Tóth passza után Tatai lőhetett a tizenhatos előteréből, de Jánosa magabiztosan fogta a próbálkozást.

A második játékrész elején egymásnak estek a csapatok, futószalagon érkeztek a helyzetek mindkét oldalon. Az 50. percben Gunther végezhetett el mintegy 30 méterről szabadrúgást. Életerős löketét Varga csak középre tudta ütni, azonban a kipattanót Kottán csúnyán a kapu fölé helyezte. Három perccel később Molnár Zoltán játszotta meg Alexet, majd a brazil csatár 16 méterről a jobb kapufa mellé helyezett. A következő lehetőségből kis híján egyenlített a Veszprém. Tatai jobb oldali szabadrúgására Fehér és Lang érkezett, előbbi a felső lécre fejelte a játékszert.

Az első negyedórához érve a csereként beállt Czvetkó első labdaérintéséből ígéretes lövést adott le, de Jánosa a helyén volt. A 66. percben ismét Czvetkó került helyzetbe, aki az elcsúszó Subicz mellett megkaparintotta a labdát, de a kapu fölé helyezett. A 70. percben Babik lövésébe az önfeláldozó ajkai védő vetődött bele. Négy perccel a mérkőzés vége előtt Hegedűs jobb felső sarokba tartó szabadrúgását Pákai fejelte ki szögletre. Az utolsó percben Major és Gyűrűsi is ziccerbe került, de előbb Langnak sikerült tisztáznia, majd Varga védett hatalmas bravúrral.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Az első félidei gyenge játékunk miatt kaptunk ki. Nagyon nehéz feladatunk lesz a következő három fordulóban.

Veszprém FC - Ajka FC 0-1 (0-1)

Veszprém, 600 néző. Vezette: Mészáros I. (Horváth Z., Szeles)

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Hegedűs Gy., Lang, Fehér K. (Szöllőskei a 70. percben) – Boromisza (Babik a 61.percben), Kollár (Czvetkó a 61. percben), Molnár Z., Hevesi-Tóth, Tatai – Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

Ajka: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Gunther – Pothárn (Gyűrűsi a 78.percben), Kovács Sz., Kottán K., Pavlitzky (Kolat a 85.percben) – Mihalecz P., Hegyi (Major a 51.percben). Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerző: Mihalecz P. a 23. percben.

Sárga lap: Kollár, Lang.

galeria_96

Képgaléria