Dobd el a mobilod!

Hozd el szombaton egy régi, porosodó mobilodat, és dobd minél messzebbre a Mobiltelefon-dobó Bajnokságon!

Eleged van abból, hogy folyamatosan csörög a mobiltelefonod, és nincs egy szabad perced sem? Már többször is elgondolkoztál, hogy milyen jó lenne elhajítani a telefonodat minél messzebbre? Most itt a lehetőség, hogy ezt megtedd! A Balaton Bajnokságon július 9-én először kerül megrendezésre a Mobiltelefon-dobó Bajnokság. Hazánkban még nincs nagy hagyománya ennek a „sportágnak”, viszont az északi országokban már több éve rendeznek világbajnokságokat, nem kis érdeklődéssel.

Veszprémben azonban nemcsak egy egyszerű mobiltelefon-dobásról van szó, hanem a hely szelleme is gondoskodik a jó hangulatról, hiszen ugyanabból a kalapácsvető körből kell elvégezni a dobást, ahonnan a 15 évvel ezelőtt olimpiai bajnoki címet szerző kalapácsvető, Kiss Balázs is számtalanszor dobott. Itt edzenek a jelen és a jövő bajnokai is, többek között a kétszeres olimpikon Orbán Éva vagy a junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hudi Ákos, de itt dobott alig egy hónappal ezelőtt ifjúsági világcsúcsot Pásztor Bence is.

A mobiltelefon-dobás a két kalapácsvető versenyszám között, 18:10-kor kezdődik, és sok jelentkező esetén a férfi kalapácsvetés után folytatódik. A nevezés rendkívül egyszerű, hiszen csak a használaton kívüli mobiltelefonodat kell elhozni (maximum 3 telefont lehet elhozni). A versenyre három kategóriában lehet nevezni 14 év alattiak, 14-30 évesek és 30 év fölöttiek. Az I.-III. helyezettek a férfiaknál és a nőknél is érmeket kapnak, míg a legnagyobbat dobó férfi és női versenyző elhódítja a Balaton Bajnokság vándorserlegét.

Érdemes kilátogatni a sporteseményre, hiszen számos egyéb színpadi és sportprogramot megtekinthetnek az érdeklődők, valamint szurkolhatnak a veszprémi atlétáknak az egész délutános versenyen. A részletes program megtekinthető a rendezvény hivatalos honlapján.