Benépesült a Cholnoky

Napsütéses időjárás, közel 3000 résztvevő és remek hangulat jellemezte az 5. alkalommal megrendezett Intersport - Stop.Shop Futónapot.

Az Intersport és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) társrendezésével bonyolították le április 29-én, vasárnap az immár hagyományos Intersport - Stop.Shop Futónapot. A jó hangulatról a szervezők mellett az időjárás is gondoskodott, hiszen napsütéses idő fogadta a 3 km-es lakótelepi kör és a 6 km-es elitfutás résztvevőit.

A regisztrációt követően a résztvevők átvették az ingyenes rendezvénypólót, majd egy közös bemelegítésen vehettek részt, ahol a VEDAC edzője, Tóthné Stupián Anikó mutatta be a gyakorlatokat. A rendőrség és a polgárőrség által biztosított útvonalon közel háromezer ember rajtolt el, elől a legjobb – fiatal és szenior – futókkal, hátul pedig még babakocsikat és pórázon sétáltatott kutyákat is lehetett látni. Az élboly komolyan vette a futást, a hátsó régió pedig egy remek „egészségügyi sétát” tartott, majd a beérkezők átvehették a befutócsomagot és a tombolát, aminek egyik felét ládákba dobták, eldöntve ezzel a résztvevő iskolák sorrendjét, a másik felével pedig értékes nyereményeket nyerhettek. Idén a Gyulaffy László Általános Iskola nyert, megelőzve a Cholnoky Jenő Általános Iskolát és a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskolát.

A 6 km-es futáson a legelszántabbak indultak el, a férfiak között a VEDAC olimpiai szinttel rendelkező futója, Minczér Albert nyert, a hölgyek között pedig a kiváló triatlonista, Brassay Réka bizonyult a legjobbnak. A szeniorok között Esső András és Kulics Beatrix ért be elsőként, az U19-esek mezőnyét pedig Tulok Mátyás és Mészöly Nikolett nyerte. A díjakat Porga Gyula polgármester adta át.

A futónap keretében az Asics sátránál futócipő tesztet és lábanalízist végeztek. Az eredményhirdetés előtt és után a rendezvény támogatóinak felajánlásait lehetett megnyerni tombolasorsolás keretében. A szerencsések értékes ajándékokkal, a résztvevők pedig remek sportos élménnyel gazdagabban térhettek haza.

V. Intersport - Stop.Shop Futónap - eredmények

Abszolut kategória

Férfi
1. Minczér Albert
2. Kavalecz Gábor
3. Búcsú Dénes
Női
1. Brassay Réka
2. Németh Eszter
3. Tóth Melinda

Szenior kategória

Férfi
1. Esső András
2. Kasza András
3. Szemán János
Női
1. Kulics Beatrix
2. dr. Bellér Zsuzsanna
3. Mészölyné Varga Renáta

U19 kategória

Fiú
1. Tulok Mátyás
Lány
1. Mészöly Nikolett

Iskolák közötti verseny:

1. Gyulaffy László Általános Iskola
2. Cholnoky Jenő Általános Iskola
3. Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola