A világbajnokságon javíthat

Nehéz sorsolást követően fehérorosz ellenfelét legyőzte Németh Zsanett, de a török rivális kifogott rajta a junior Európa-bajnokságon.

A Veszprémi Dózsa SC kadet világbajnoka, Németh Zsanett képviselte városunkat az elmúlt hétvégén a zágrábi junior Európa-bajnokságon. A MOL Tehetségtámogató Programjának idei kedvezményezettje 72 kg-ban lépett szőnyegre. A sorsolásnak köszönhetően a nehezebb ágra került, ahol fehérorosz, török, ukrán, észt, horvát és orosz birkózók küzdöttek meg a továbbjutásért.


A török ezúttal kifogott Zsanetten

Németh Zsanett a fehérorosz Madzina Szidakova ellen kezdett, akit két menetben 2:0-ra és 1:0-ra legyőzött. A következő mérkőzésen a török Gamze Durukan várt rá, szoros mérkőzésen 1:0-ra és 2:0-ra nyerte a meneteket a török rivális, és mivel később ő is vereséget szenvedett, így Zsanett számára is véget ért az Európa-bajnokság.

Nincs azonban idő búslakodni, hiszen még idén egy újabb nagy megmérettetés vár Zsanettre, a junior világbajnokságon van jelenése, ahol a rendkívül kiegyenlített mezőnyben bármi megtörténhet.