Óriási veszprémi judo siker

Horváth Dorottya és Windischmann Bence is kvalifikációt szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságra.

Az elmúlt egy hónapban több megmérettetésen is kiválóan szerepeltek a Domonkos László Veszprémi Judo SE versenyzői. Kezdjük a legkiemelkedőbb eredményekkel, majd haladjunk kronológikus sorrendben!

A magyar rangsorversenyek és az Ifjúsági Európa Kupa kvalifikációi alapján a június végi montenegrói Európa-bajnokságra két veszprémi judoka is kvótát szerzett. Ezzel a sikerrel Horváth Dorottya és Windischmann Bence a veszprémi cselgáncssport legeredményesebb versenyzői lettek. A 41 éve létező, 5 éve újjászerveződött klub edzőinek, vezetőinek, munkaközösségének - akik támogatták, segítették a sportolókat e nagyszerű eredmény elérésében - és természetesen versenyzőinek közös sikere a két kvalifikáció. Windischmann Bence és Horváth Dorottya sokéves elszántságukkal, a sport iránti alázatukkal kitaposták az utat az utánpótlásnak, amit remélhetőleg mind többek követnek és bejárnak.

Kedves meghívásnak tettek eleget a veszprémi judo club bemutató csoportjának tagjai, április 27-én Keszthelyre utaztak, ahol az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Cseresznyefa virágzás ünnepségén mutathatták be Károlyi Gábor által megálmodott programjukat. A bemutató jól sikerült, nagy sikert arattak a japán–magyar alapítvány által támogatott iskola diákjai körében. A kedves vendéglátás és a családias környezet, a sok japán kulturális tárgy körében a judokák remekül érezték magukat. Az iskolai bemutatót egy városnéző kirándulással is összekötötték, melyen tovább erősödött a csapatszellem. Kondics Károly önzetlen segítségének köszönhető a kirándulás, melyen Ender Tamás, Hergovics Luca, John Dávid, Kapcsándi Lóránt, Kékesi Péter, Kékesi Szabolcs, Krámly Kitti, Kondics Márton vettek részt.

Április 28.-án nagy melegben rendezték meg a II. Regionális Rangsorversenyt a győrszentiváni csarnokban. A hosszú hétvége elején gyülekeztek a judokák a településen, hogy újra megmérettessék magukat. A veszprémi judo 23 fővel képviseltette magát, remek eredmények és küzdelmek után fényes érmek díszítették a gyerekek nyakát. A termés 13 arany-, 3 ezüst-, 4 bronzérem. A nap talán legkülönlegesebb és legörömtelibb eseménye az volt, hogy hosszú küzdelmes, edzésmunkával töltött idő után a Kékesi család két fia is a dobogó legtetejére állhatott.

A veszprémi judo nagy létszámú csapata sikeres nap után azt a célt tűzte ki, hogy legközelebb majd még nagyobb létszámmal jönnek el e versenyre.

Aranyérmesek: Jászvári Erik, Kékesi Péter, Kékesi Szabolcs, Lőrincze Ditta, Makarész Dóra, Németh Bulcsú, Piri Bendegúz, Szigetvári Borbála, Takács Regő, Fehér Olivér, Gazda Patrik, Hajdú Balázs, Jászvári András
Ezüstérmesek: Hergovics Luca, Lennert Vilmos, Takács Boglárka
Bronzérmesek: Jászvári Alíz, John Dávid, Havelda Ádám, Schreyer Viktor
Helyezettek: Hergovics Soma (V.), Ender Tamás (V.), Fülöp Bence (VII.)

Május 5-én, Budapesten rendezték meg az Ifjúsági Judo Országos Diákolimpiát, ahol a veszprémi judósokat két versenyző képviselte, Horváth Dorottya és Horváth Levente. Dorottya az 57 kg-os súlycsoportban 3. helyen végzett, míg testvérének Leventének a 46 kg-os súlycsoportban sikerült az értékes ezüstérmet megszereznie.

Május 12-én, Mosonszolnokon rendezték meg a Serdülő „B” fiú- és Junior „B” férfi Országos Diákolimpiát. A veszprémi judósokat 3 versenyző képviselete, Hajdu Balázs, Kékesi Péter, Fülöp Bence. Ez a verseny ezúttal nem sikerült olyan jól, csak Fülöp Bencének sikerült az 5. helyet megszereznie.