Kiéhezett a közönség a győzelemre

Tatai mesterhármasával és Leitold góljával az új igazolások döntötték el a Haladás VSE elleni találkozót, megvan az 1. FCV első hazai győzelme!

Nagy várakozással néztünk az összecsapás elé a Haladás VSE ellen. Hazai környezetben most mutatkozott be két új játékosunk, Leitold Tamás és Tatai József. Megújult szerkezetben fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést, a vendégek is kontrajátékra rendeződtek be, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Több veszélyes támadással jeleztük, hogy mi a három pontot akarjuk a mai napon. Az első találatra a 12. percig kellett várniuk a nézőknek, amikor egy visszagurított labdát Tatai vágott nagy erővel a rövid felsőbe. A 14. percben egy labdavesztés után Finta mentett becsúszva, amit a játékvezető szabálytalannak ítélt és piros lapot mutatott fel mindenki megrökönyödésére. Az emberelőnyös helyzetet rutinosan egy perc alatt kihasználta a HVSE és a félidő végéig már nem is változott a helyzet.

A második játékrészben nagy erőket vetett be csapatunk a vezető találat megszerzéséért, de vigyázni kellett, mert a Haladás támadásaiban is benn volt a veszély. Sárdi Máté azonban remek védéseket mutatott be. A 23. percben született meg a várt találat, amikor Tar harcos labdaszerzéséből indulva szép passzjátékkal Leitold  továbbította a labdát a hálóba. Nem álltunk vissza és továbbra is nyílt küzdelem folyt a pályán. A 26. percben szép passz után Vas buktatták a hatoson belül, melyért jogosan járt a bűntető. A hatmétereset Tatai értékesítette elemi erővel. A vendégek a kapus lehozatalával próbálkoztak, de komoly helyzetig nem jutottak. A 35. percben egy labdaszerzés után Vas tálalt tökéletesen Tatai elé, aki megszerezte harmadik találatát és bebiztosította a győzelmet. A hátralévő játékrészben próbálkozott a vendégcsapat, de remekül zárt a védekezésünk, így a végső dudaszó után állva tapsolt az első hazai győzelemnek a veszprémi publikum.

Összességében a mérkőzés képe alapján megérdemeltük (már) a győzelmet a jó erőkből álló Haladás ellen. Az új játékosok frissességet és lendületet hoztak a csapatba, de természetesen az egész társaság maximális hozzáállása hozta meg a sikert. Bízunk benne, hogy a lendületünk kitart szerdáig, amikor az Aramis otthonába látogatunk idei utolsó bajnoki mérkőzésünkre.

Forrás: veszpremfutsal.hu

1. Futsal Club Veszprém - Haladás VSE 4:1 (1:1)

Veszprém: Sárdi - Bényi, Tar, Leitold, Szabadfi, csere: Kasza, Pálfi, Finta, Tatai, Marosvölgyi, Vas, Gulyás
Vezetőedző: Németh Gábor

Haladás: Németh K. - Bagó, Koronczai, Kottán, Németh P., csere: Jurak, Halmos, Horváth P., Schimmer, Joó, Czeglédi, Bánfalvi
Vezetőedző: Pálmay Tamás

Gólszerzők: Tatai a 12., a 26. és a 35., Leitold a 23. percben, illetve Halmos a 15. percben.
Sárga lap: Leitold a 13. és Bényi a 19. percben, illetve Joó a 13., Koronczai a 19. és Németh K. a 26. percben.
Piros lap: Finta a 14. percben.

Képgaléria