Újabb idegenbeli pontokat szerzett az FCV

Második győzelmét ünnepelhette idegenben a veszprémi futsalosok, a vendégek 5:2-re nyertek Csömörön.

A Csömörön rendezett mérkőzésen a hazaiak léptek fel támadólag és sokpasszos játékkal igyekeztek gólt szerezni. Csapatunk zárt védekezésből indított kontratámadásokra építette taktikáját. Ennek eredményeként már a 10. percben meglett az öt szabálytalanságunk. Várható volt, hogy ebből kisbüntető lesz rövidesen. A 16. percben meg is ítélték, de szerencsére (jó edzői húzásként) Sárdi Máté állt a kapuba (Kasza Viktor védett addig hibátlanul) és remekül hárította a találatot. A sors igazságos volt és mi is próbálkozhatunk egy büntetővel. A labda mögé Bényi állt és nem hibázott, így a 19. percben megszereztük a vezetést. Sokáig nem örülhettünk előnyünknek, mert egy eladott labda után egy szép találattal egyenlítettek a hazaiak. A félidei eredmény így döntetlen volt. A vendégszurkolók nehéz második játékrészre számítottak.


Fotó: archív

Az FCV folytatta a stabil zárt védekezését, amelyet a hazaiak nem tudtak megbontani. Sőt Tar remek labdaszerzése és „gyönyörű” passza után ismét Bényi emelt higgadtan a kapuba. A vezetésünk és az idő múlásával egyre idegesebben játszott a Csömör és egy védelmi hibájukat kihasználva, Szabadfi növelte előnyünket. A 28. percben egy kombinatív támadás végén Pálfi higgadtan passzolt a kapuba és megnyugtató előnyhöz jutatta csapatunkat.

A hazaiak a kapus lecserélésével próbálkoztak, de az FCV jól zárta le a területet, így csak szépíteni tudott a Rubeola. A 40. percben Finta egy jól eltalált lövéssel eldöntötte a mérkőzést és beállította a 2:5-ös végeredményt.

Összességében a jól megválasztott taktika és a csapat maximális küzdeni akarása jogosan eredményezte a győzelmünket. A csapat bebizonyította, hogy rengeteg munkával szép sikereket tud elérni.

Forrás: veszpremfutsal.hu

Rubeola FC Csömör - 1. Futsal Club Veszprém 2:5 (1:1)

Rubeola: Lakos - Tősér, Tihanyi, Horváth B., Varga, csere: Simon, Vadászi, Érsek, Fülep, Smeló, Horváth G., Hosszú
Vezetőedző: Simon Péter

Veszprém: Kasza - Bényi, Tar, Hazuga, Szabadfi, csere: Sárdi, Pálfi, Finta, Bakay, Vas, Marosvölgyi, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Simon a 20. és Tihanyi a 35. percben, illetve Bényi a 19. és 24., Szabadfi a 28., Pálfi a 31., Finta a 40. percben.
Sárga lap: Simon az 5., Horváth B. a 16., Tősér a 19., Horváth G. a 28. percben, illetve Vas a 16., Pálfi a 35., Szabadfi a 36., Bényi a 40. percben.