Megcibálták az oroszlán bajszát

Az idegenlégiósokkal és magyar válogatottakkal felálló győri futsalosok dolgát megnehezítette a veszprémi csapat, de ez csak a szoros vereséghez volt elég.

A várt játékkép alakult ki a mérkőzés kezdetétől fogva. A Győr birtokolta többet a labdát, az FCV stabilan igyekezett védekezni és egy-egy kontrával veszélyeztetni a vendégek kapuját. A sokpasszos győri játék a 7. percben talált utat először a kapunkba. A csapatunk a taktikai utasítást betartva továbbra is stabil védekezésből igyekezett támadni, sőt a 10. percben büntetőhöz jutottunk egy kezezés végett. Sajnos Finta a felső kapufát találta telibe, így maradt az eredmény. A 16. percben a válogatott, Dróth Zoltán fordult a kapunkra és lövése a kapuban kötött ki. Így a félidő 0:2-es eredményt mutatott. A szünetben az Angel Cheerleaders forrósította a hangulatot.

A második játékrészben bátrabban és keményebben küzdöttünk, amit engedtek a játékvezetők. A 24. percben Lódi Tamás találatával megnyugtató előnyhöz jutatta a Győrt. A nagy akarás a 27. percben góllá érett és Marosvölgyi Tamás találatával megszereztük a szépítő gólunkat. Sőt Finta szabadrúgásából egy gólra felzárkóztunk a bajnoki címvédőre a 31. percben. Ekkor profi játékosokhoz méltóan, ismét villant kettőt a Győr és ezzel beállította a 2:5-ös végeredményt.

Összességében teljesen megérdemelten győzött a vendégcsapat. A mi csapatunk jelenlegi tudásához képest méltó ellenfele volt a Győrnek és a mérkőzés pozitív elemeit elraktározva kell építkezni ebből a vereségből.

A jövő héten a Csömör vendégeként folytatódik a bajnokság fontos mérkőzésen.

Forrás: futsalveszprem.hu

1. Futsal Club Veszprém - Rába ETO Futsal Club 2:5 (0:2)

Veszprém: Kasza - Bényi, Tar, Hazuga, Szabadfi, csere: Sárdi, Pálfi, Finta, Bakay, Vas, Marosvölgyi, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Győr: Balázs - Garrido, Calvo, Harnisch, Dróth, csere: Lódi, Al-Ioani, Szeghy, Bárdosi, Matkovics, Calvo, Horváth G.
Vezetőedző: Marco Lopez

Gólszerzők: Marosvölgyi a 27. és Finta a 31. percben, illetve Lódi a 7., a 27. és a 40., Dróth a 16., Garrido a 34. percben.

Képgaléria