Igazságos pontosztozkodás

A második félidő elején vezetést szerző Veszprém FC egy büntetőből kapott góllal végül döntetlennel zárta az NB2 küzdelmeit az ezüstérmes Kozármisleny ellen.

A mérkőzés első húsz perce nem hozott nagy lehetőséget, a csapatok óvatosan játszottak az esőtől feláztatott talajon. Az első említésre méltó esemény a 25. percben adódott a vendégek előtt, Városi került ígéretes helyzetbe, de lövés helyett inkább középre passzolt, ahol a védők felszabadítottak. A 35. percben kozármislenyi labdavesztés után a bal oldalon futott a Veszprém akciója, Bosnjak beadása után a védők szögletre mentettek. Eseménytelen első félidő után gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A 46. percben Frőhlich passzolt Nagy Dominikhez, majd a visszakapott labdát kapura lőtte, de Dániel hárítani tudott. A 47. percben bal oldali hazai támadás végén került a labda Honma elé, aki nagy erővel lőtt a mislenyi hálóba (1-0). A 60. percben Honma lépett ki egyedül középen, de a visszaérő védők szorításában emelését Helesfay nagyszerűen hárította. A 70. percben Frőhlich lépett ki ígéretes helyzetben, de sajnos sokat várt, így a visszafutó bakonyi védők szerelték. A 82. percben Fenyvesi hozta fel a labdát a bal oldalon, beadása az egyik hazai védő kezéhez ért, így a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Frőhlich végezte el és magabiztosan értékesítette (1-1). A 85. percben Meiczinger helyére beállt Garai Péter, a csapat ügyvezetője, aki utolsó mérkőzését játszotta a Veszprém FC színeiben.

A Veszprém FC döntetlennel búcsúzott az NB2-től, jövőre pedig a kiesést követően, egy vélhetően erős mezőnyben kell felvennie a csapatnak a versenyt az NB3-ban.

Veszprém FC - Kozármisleny 1:1 (0:0)

Veszprém: Dániel - Szöllőskei, Molnár Z., Bosnjak - Thiago, Meiczinger (Garai a 85.), Berde (Molnár T. a 46.), Hevesi-Tóth - Szabó Zs. (Osváth a 79.) - Homma
Vezetőedző: Nagy Tamás

Kozármisleny: Helesfay D. - Erőss (Szabó B. a 60.), Fellai (Fenyvesi a 46.), Nagy J., Kiss M. - Vég (Birtalan a 79.), Zsdrál - Városi, Nagy D., Karacs - Frőhlich
Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Honma 47. percben, illetve Frőhlich (11-esből) a 82. percben.
Sárga lap: Molnár Z. a 19., Berde a 29., Szöllőskei az 56., Osváth a 89. percben, illetve Városi a 14., Fenyvesi a 91. percben.