Négy között a kupában a futsalosok

Idegenben is magabiztosan múlta felül az 1. Futsal Club Veszprém csapata az NB1-es Nagykátát, így kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé.

Az első mérkőzésen a Veszprém 5:1 arányban győzte le a Nagykáta együttesét, így komoly továbbjutási esélyekkel, de nehéz mérkőzésre számítva várhatta az 1. FCV a találkozót. Kiváló hangulatban - köszönhetően a vendégeket elkísérő 25 szurkolónak is - remek taktikával biztosította be a Veszprém a továbbjutását Nagykátán.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött és a hazai csapat letámadott, mivel számukra csak a nagyarányú győzelem jelentett volna továbbjutást. Csapatunk remekül állta a rohamokat, ennek ellenére a 15. percben megszületett a hazai vezetés Fülöp jóvoltából. A veszprémiek mentális erősségét jelezte, hogy nem törtek meg, és a 16. percben Hazuga Soma egyenlített.

A második játékrészben mindent egy lapra tett fel a Nagykáta, és nagy lendülettel rohamozta a vendég kaput, de Kasza Viktor „lehúzta a rolót”. Remek támadásokkal jelezték a vendégek, hogy nemcsak védekezni jöttek, és a 25. percben Szabadfi Péter gyönyörű csel után már a mieinket juttatták vezetéshez. Ez megtörte a hazai csapatot, a veszprémiek folyamatosan átvették a mérkőzés irányítását. Végső próbálkozásként a hazaiak levitték kapusukat, és mezőnyjátékost hoztak be helyette, de így sem sikerült a gólszerzés. Sőt, a lehetőségeiket kihasználva további találatokat szereztek a vendégek, Hazuga Soma, Szabadfi Péter és Pálfi Róbert jóvoltából. Az FCV szurkolóinak jóvoltából fesztivál hangulatban teltek az utolsó percek, és a mérkőzés után együtt ünnepelték a csapattal a továbbjutást.

Nagykáta SE Futsal KGSM - 1. Futsal Club Veszprém 1:6 (1:1)

Veszprém: Kasza - Bényi, Hazuga, Korcsmár, Finta, csere: Sárdi (kapus), Weisz, Pálfi, Tar, Vas, Vingelman, Szabadfi. Vezetőedző: Németh Gábor

Nagykáta: Borsi - Vörös P., Vörös I., Kovalcsik, Fülöp, csere: Hauer (kapus), Visnyei, Molnár, Kovács, Lovasi, Főfai. Vezetőedző: Matyóka Zoltán

Gólszerzők: Bényi a 36., Szabadfi a 25. és 39., Hazuga a 16. és 38., Pálfi a 39. percben, illetve Fülöp a 15. percben.

A Magyar Kupában legjobb négy közé jutott csapatok: 1. Futsal Club Veszprém, Rába ETO, MVFC Berettyóújfalu, ÚTC Junior Sport.