Biztos győzelem Soroksáron

Álmos kezdés után magabiztosan nyerte soron következő, idegenbeli mérkőzését az 1. FCV futsalcsapata.

Hazai vezetéssel kezdődött a mérkőzés, mely egy szép kontra támadás végén gól született. A mieink még kicsit az autóban voltak, de fokozatosan vették át a játék irányítását és az 5. percig kellett csak várni az egyenlítésre, mely Finta Péter nevéhez fűződik. Ezután felpörgött a játék, a zárt hazai védekezést sok forgással és átlövésekkel igyekezték feltörni a veszprémiek. Ez az első félidőben háromszor sikerült is Hazuga Soma, Szabadfi Péter és Weisz Zoltán jóvoltából.


Fotó: archív

A második játékrész sem mutatott más képet, és folyamatos támadásokkal a kapujuk elé szögezték a Soroksárt a vendégek, ebből alkalmanként kontratámadásokkal igyekeztek kitörni a hazaiak. Ezek figyelmeztető jelek a komolyabb erőt képviselő csapatok ellen. A második játékrészben is 4 találatot szereztek fiaink, Bényi Kálmán, Vas Ferenc, Finta Péter, Vas Ferenc sorrendben.

Összességében egy közepes színvonalú mérkőzésen, komolyabb megerőltetés nélkül szerezték meg a veszprémiek a kötelező győzelmet a szimpatikus Soroksár ellen, akiknek irigylésre méltó otthonuk van (sajnos kevés szurkolóval). Az FCV készül tovább a hétfői Tolna elleni bajnoki mérkőzésre, mely a főpróbája lesz a Nagykáta elleni Magyar Kupa visszavágónak (január 25.).

Soroksári TE - 1. Futsal Club Veszprém 2:8 (2:4)

Soroksár: Varga - Tóth P., Takács, Szalai, Bíró, csere: Hajnal, Nábelek, Hrunevics
Vezetőedző: Takács László

Veszprém: Kasza - Bényi, Hazuga, Finta, Korcsmár, csere: Csejtei, Pálfi, Vingelman, Szabadfi, Weisz, Vas, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Tóth P. az 1., Weisz a 20. percben (öngól), illetve Finta az 5. és a 31., Hazuga a 12., Szabadfi a 14., Weisz a 15., Bényi a 29., Vas a 30. és a 39. percben