Kétnapos futsalünnepet rendeznek

Színes programmal várják az érdeklődőket a futsal Magyar Kupa keretében április 14-15-én, a Veszprém Arénában.

Sajtótájékoztató keretében ismertette az 1. Futsal Club Veszprém eddig elért eredményeit, idei várakozásait és Magyar Kupa programján az egyesület ügyvezető elnöke, Rajki Tamás. Az eseményen részt vett Dr. Navracsics Tibor, a klub tiszteletbeli elnöke és Porga Gyula polgármester is.

- Nem túlzás azt állítanom, hogy Veszprémben egy új sikertörténet van kialakulóban. Négy ponttal megnyertük az alapszakaszt, már elkezdődött a rájátszás, ahol a 2. fordulót követően szintén négypontos előnyünk van. A Ferencváros és a Vasas a legnagyobb ellenfél, de a Vasas nem indulhat, mert van első osztályú csapata, így gyakorlatilag az FTC és köztünk fog eldőlni a feljutó és az osztályozó hely sorsa. Izgalmas mérkőzések várnak ránk, ennek előjele volt az Aramis elleni találkozó is. Hétfőn szeretnénk megtörni a Keszthely jó sorozatát, hiszen ellenfelünk meglepetésre megverte a Vasast – magyarázta Rajki Tamás, majd rátért a Magyar Kupa programjára.

- Egyedüli másodosztályú csapatként bejutottunk a négyes döntőbe, amire április 14-én kerül sor. Idén először lesz final four, első nap az elődöntők, másik nap pedig a döntők kerülnek megrendezésre. A női döntő is vasárnap lesz, továbbá kiegészítő programokat is tervezünk. Hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Magyar-Lengyel „Barátság” Futsal Kupát, amin a lengyelek mellett a veszprémi közélet csapata és egy veszprémi kispályás csapat is részt vesz, ez a program ingyenes. Ezután következik a női és a férfi kelet-nyugat all star gála, majd a két elődöntő, a Rába ETO – Üjszeged és az FCV – Berettyóújfalu mérkőzéseket bonyolítjuk le. Mindhárom riválisunk az élvonal felsőházának tagja, ami azt jelenti, hogy a hazai futsal krémje fog Veszprémben pályára lépni – érvelt Rajki Tamás.

Vasárnap egy különleges mérkőzést is láthatnak a veszprémi nézők: Az 1. FCV és a Veszprém FC csapata egy gála mérkőzést fog játszani futsal szabályok szerint, erősítve a két klub jó kapcsolatát.

- Egy sajnálatos haláleset következtében rendezzük meg a Császár Gyula emlékmérkőzést, ahol a kiváló futsal játékos egykori klubja, az AC Parma csap össze a Futsal Old Boys csapatával. Vasárnap 16:30-tól rendezzük a női döntőt, majd 19:00-tól a férfi döntőt – ismertette a második nap programját Rajki Tamás, majd a jegyárakra is kitért:

- Igyekeztünk családbarát jegyárat kialakítani, az 500 Ft-os belépő mindkét napra érvényes, ami az arénában – meglátásunk szerint – rendkívül kedvező.

A klub tiszteletbeli elnöke, Dr. Navracsics Tibor beszámolt várakozásairól, majd egy bejelentést is tett:

- Amikor felkértek az 1. FCV tiszteletbeli elnökének, tisztában voltam vele, hogy nem a sportbeli érdemeim miatt fogom betölteni ezt a pozíciót. A feladatom a társadalmi kapcsolatok és a sportszakmai nyilvánosság erősítése. Kiváló teljesítményt nyújtott a klub, ennek elismerése a Magyar Kupa döntő. Ezzel Veszprémben a kézilabda mellett a labdarúgásnak is megnyílik a lehetősége, hogy elismerést kapjon, bízom benne, hogy jövőre az FCV az élvonalban fog szerepelni. Az MK döntő kiváló alkalom arra, hogy ne csak Veszprém mutatkozzon be a nagyvilágnak, hanem a városban is népszerűsítsük a futsalt. Az elnökség döntése alapján a döntő két napjára 2000 ingyen jegyet biztosítunk a város általános iskolásainak, akik közül a jövő labdarúgói fognak kikerülni. Ez a rendezvény hosszú távú befektetés, aki most találkozik a futsal izgalmával, magával ragadhatja, és később futsalos vagy nagypályás labdarúgó válhat belőle – magyarázta Dr. Navracsics Tibor, majd átadta Porga Gyula polgármesternek a 2000 ingyen jegyet szimbolizáló táblát.

- Köszönöm az elnökségnek ezt a szép gesztust, igyekszünk minél szélesebb körben kiosztani a belépőket. Elsősorban a veszprémi utánpótlás klubban futballozó gyerekeknek szeretnénk eljuttatni, de természetesen az összes veszprémi általános iskolának fog jutni belőle. Amikor tavaly nyáron a veszprémi sportcsalád egy újabb taggal bővült, akkor még nem gondoltuk, hogy ekkora örömöt fog okozni nekünk a futsal. Reméljük, hogy jövőre az első osztályban fog szerepelni a csapat, A Magyar Kupa négyes döntőjébe történő bejutást a pályán vívta ki a csapat, ami már egy kézzel fogható siker, az MLSZ döntése pedig – a helyszínre vonatkozóan – igazi sportdiplomáciai siker. Természetes, hogy az önkormányzat a kezdeményezés mögé állt, a sportbizottság 300.000 Ft-tal támogatja a kupa megrendezését. Ez a torna egy jó lehetőség lesz arra, hogy a veszprémiek találkozzanak a sportággal – mondta Porga Gyula polgármester.

Egy remek családi program várható április 14-15-én, érdemes lesz kilátogatni a Veszprém Arénában.

Futsal Final Four program

Magyar Kupa Döntő

2012. április 14. (szombat)

9:00 – 11:30 I. Magyar – Lengyel „Barátság” Futsal Kupa
(Lengyel csapat – Veszprém Közélet – Veszprém futsal villámtorna)
9:00 – 9:35 Veszprém – Lengyel csapat
9:45 – 10:20 Veszprém Közélet – Veszprém
10:30 - 11:05 Lengyel csapat – Veszprém Közélet
11:15 Eredményhirdetés
13:00 – 14:00 Kelet – Nyugat Női All Star Gála (NB2-es válogatott)
14:10 – 15:00 Kelet – Nyugat Férfi All Star Gála (NB2-es válogatott)
15:30 – 17:30 Rába ETO Futsal Club – Újszegedi TC
18:00 – 20:00 1. Futsal Club Veszprém – MVFC Berettyóújfalu
20:00 Kapuzárás

2012. április 15. (vasárnap)

14:00 – 15:00 „Bemutató mérkőzés” 1. Futsal Club Veszprém – Veszprém FC
15:00 – 16:00 AC Párna – Futsal Old Boys válogatott - Császár Gyula emlékmérkőzés
16:30 – 18:00 Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Univerzum-Aramis Női Futsal Magyar Kupa - döntő
18:15 Díjátadó ünnepség
19:00 – 21:00 Férfi Futsal Magyar Kupa - döntő
21:05 Díjátadó ünnepség