Eredményes évet zártak a megyeiek

A Megyeházán adták át a 2009. év legeredményesebb megyei sportolók, edzők és sportvezetők díjait.

A Megyeháza Szent István termében gyűltek össze a sportbarátok, a megyei közgyűlés nevében Stollár Mihály köszöntötte a résztvevőket.

- Veszprém megye számára mindig is fontos volt a sport, és az idei év díjazottjai jelzik, hogy milyen eredményes év áll mögöttünk. Ma különösen nagy felelősség hárul a testnevelőkre, edzőkre, amikor a középiskolás gyerekeknek csupán a 21 %-a sportol a kötelező testnevelésen kívül. Példát kell a gyerekeknek mutatni, és a sport felé kell őket orientálni – mondta Stollár Mihály, és köszöntőjében hozzátette, hogy a Veszprém Aréna a megye büszkesége is, és a város sport iránti elkötelezettségét jelképezi.

Idén Jáhni István, Burka Tibor és Lakatos Lajos vehette át a 2004-ben alapított Tüskés Endre-díjat Kati nénitől (Tüskés Tivadarnétól), az elhunyt megyei sportigazgató édesanyjától, majd a „Veszprém megye legjobb sportolója” elismeréseket adták át.

Csík Ferenc, megyei sportigazgató különdíjat adott át Kis Dezsőnek, aki évtizedeken keresztül vezette a Napló sportrovatát. Ezt követően a megyei szövetségek javaslatai alapján díjazták a kiemelt tevékenységet végző edzőket, sportvezetőket. A díjazottak teljes listája megtalálható a veszpremsport.hu oldalon.

Az esemény zárásaként Csik Ferenc mondott pohárköszöntőt. Elmondta, hogy a magyar és a Veszprém megyei sportra is nehéz esztendő vár, de a nehézségek ellenére a Veszprém Megyei Sporttanács igyekszik segíteni a sportszövetségek munkáját.