Értékes győzelem a fővárosban

Egygólos félidei előnyt követően Finta Péter három gólja döntötte el az 1. FCV javára a Vasas elleni idegenbeli derbit. A veszprémi futsalosok nagy lépést tettek a bajnoki cím megszerzése felé.

Remek felfogásban kezdődött meg a mérkőzés, a csapatok a támadójátékra helyezték a hangsúlyt. Óriási taktikai csata folyt a küzdőtéren, mely sportszerű keretek között zajlott és mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Az első találatot a legjobbkor szereztük, az első félidő 20. percében egy oldalról belőtt labdára Vas Feri érkezett remekül és szerezte meg a vezetést az FCV-nek.

A második játékrészben hasonló intenzitással folytatódott a derbi. A  25. percben egy megpattanó lövés után egyenlített a hazai alakulat. Csapatunk bizonyítva tartását, nem zavarodott össze és Tar Tomi (30. perc) élményszámba menő találattal ismét minket jutatott előnyhöz. A vezetés tudatában taktikusan játszottunk és egy kiállítás utáni emberelőnyös szituációt Finta Peti váltott gólra a 32. percben. A kétgólos előnyünk végett a Vasas levitte kapusát és így próbált emberelőnyös szituációkat kialakítani. Csapatunk remek védekezéssel a 35. percig tartotta magát, de ekkor sikerült a szépítés a hazaiaknak. A 38. percben eldőlt a mérkőzés. Egy újabb kiállítás után Finta Peti kétszer is eredményes tudott lenni, így beállította az 3-5-ös végeredményt.

Összességében egy kiváló erőfelmérő volt részünkre az NB 1-es szünet miatt, megerősített Vasas elleni összecsapás. A mérkőzés magas színvonalát csak a hullámzó játékvezetői teljesítmény csökkentette.

Vasas 1988 Déli FC - 1. Futsal Club Veszprém 3:5 (0:1)

Vasas: Kövesfalvi - Veres, Fehér, Rodrigo, Smiri, csere: André, Érsek, Komáromi, Zalatnai, Ruzicska, De Mello, Gál
Vezetőedző: Tóth Keve

Veszprém: Kasza - Bényi, Weisz, Jakab, Szabadfi, csere: Pálfi, Finta, Tar, Vas, Hazuga, Vingelman, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Smiri a 25., Rodrigo a 35. és a 39 percben, illetve Vas a 20., Tar a 30., Finta a 32. és kétszer a 38. percben