Futsalünnep Veszprémben

Két futsal kupadöntő, két kelet-nyugat all star összecsapás és több közönségszórakoztató meccs várja az érdeklődőket a Veszprém Arénában április 14-15-én.

A Magyar Labdarúgó Szövetség április 14-15-én Veszprémben rendezi meg a futsal Magyar Kupa férfi négyes döntőjét és női döntőjét. A férfi kupadöntő négy csapata között szerepel az 1. Futsal Club Veszprém. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót április 11-én, szerda délelőtt tartották a Veszprém Arénában.

Esterházy Márton felvezető gondolataiban kiemelte, a Magyarországon rendezett 2010-es futsal Európa-bajnokság nagyot lendített a sportág hazai elismertségén, ennek is köszönhetően immár 3000 igazolt futsal játékos és közel 150 csapat van az országban. – A sportág a világban és nálunk is dinamikusan fejlődik, és itt nem csak a bajnoki és válogatott szintre gondolok, hanem arra, hogy az iskolák, egyetemek is felfedezték a futsalban rejlő lehetőségeket. A fejlődést az is bizonyítja, hogy az impozáns Veszprém Arénában tudjuk megrendezni a kupadöntőket – mondta az MLSZ futsal bizottságának elnöke.

– Tavaly ilyenkor kezdődött Rajki Tamás ügyvezető elnök vezetésével a veszprémi futsalcsapat felépítése, és álmunkban sem gondoltuk, hogy már az első évben ilyen gyönyörű eredményeket ér el az együttes. Óriási elismerés, hogy Veszprémben zajlik idén a kupadöntő – nyilatkozta Csik Ferenc, az MLSZ megyei sportigazgatója, aki a 25 évvel ezelőtti NB I-es veszprémi labdarúgócsapat több játékosával együtt maga is pályára lép szombat délelőtt.

A futsal Magyar Kupa férfi négyes döntőjébe a veszprémi csapat mellett a Rába ETO, az Újszegedi FC és a Berettyóújfalu jutott be. Hannich Péter, a Rába ETO Futsal Club sportigazgatója az esélyeket latolgatva elmondta, hogy a tavalyi döntőhöz hasonlóan idén is haza szeretnék vinni a kupát, amelyet éppen másfél hete „adtak vissza” az MLSZ-nek. – Győr a hazai futsal egyik fellegvára, 130 igazolt játékossal rendelkezünk, felnőtt csapatunk azért küzd, hogy idén harmadszor lehessen magyar bajnok, és a kupadöntő egyik favoritjaként természetesen a végső győzelem a célunk – szögezte le Hannich Péter.

Rajki Tamás szerint valódi ünnep lesz a hétvége a csapat és a város számára. – A veszprémi futsalcsapat sporttörténelmet írt, hiszen először került NB II-es alakulat a négyes kupadöntőbe. Remélem, sokat fogunk tanulni az előttünk álló hétvégén, és kemény ellenfele leszünk az NB I-es együtteseknek – fogalmazott az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető elnöke.

Aki április 14-15-én kilátogat a Veszprém Arénába, bizonyára nem fog unatkozni – derült ki Király Gábor szavaiból. Az MLSZ futsal bizottságának titkára elmondta, a kétnapos eseményen több kísérőprogram is zajlik, többek között egy hármas villámtornát bonyolítanak le szombat délelőtt, délután az férfi és a női NB II-es válogatott kelet-nyugat all star összecsapását rendezik meg, és 15.30-tól zajlik a két férfi kupamérkőzés. Vasárnap 14 órától várják a szurkolókat, egy bemutató és egy emlékmeccs után kerül sor a női és a férfi futsal Magyar Kupa döntőjére.

A hétvégi Futsal Final Four részletes programját ide kattintva találják meg kedves olvasóink.

Forrás: Szaksz Balázs - vehir.hu