Győzelem a piros-kék rangadón

A Veszprém FC labdarúgó csapata kétgólos győzelmet aratott a Videoton-PFLA otthonában, így továbbra is őrzi ötödik helyét az NB2 Nyugati csoportjában.

Nagyon kellemes időben került sor a találkozóra, azonban nem azon a pályán, ahol korábban megszokhattuk, hiszen a felcsúti centerpályát már teljesen elbontották, s helyén egy nagy gödör, illetve mellette munkagépek sora állt. Jó látni, hogy újabb stadion épül, de ilyenkor össze is szorul az ember szíve, hiszen Veszprémben is jó lenne legalább egy jó talajú pálya ennek a csapatnak, hiszen megérdemlik. Megérdemlik, ugyanis simán nyertek ma is, 2:0 arányban.

Az első játékrész elején mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, azonban egy gyönyörű támadás végén Hevesi-Tóth megszerezte a vezetést csapatunknak. Egyre inkább kiderült, hogy ezen a mérkőzésen a veszprémi fiúk dominálnak, fokozatosan nőttünk ellenfelünk fölé. Minden játékos megtette a magáét, egymásért is küzdöttek a srácok. A második játékrészben Bali, majd később Hevesi-Tóth labdája csattant a kapufán, majd jött az 52. perc, amikor Jeff Silva durván megütötte Nikolint a pálya közepén, s egyből villant is a piros lap a játékvezető kezében. Három perc múlva az oldalvonalnál buktatta Thiago az egyik hazai játékost, s mindenki meglepetésére a spori ismét a piros lapot emelte fel, így Thiago is mehetett zuhanyozni.

A kiállítások nem törték meg játékunkat, rendkívül fegyelmezetten és taktikusan futballoztunk, s ennek meg is lett az eredménye, ugyanis egy hosszú előreívelést Nikolin vett át a tizenhatos jobb sarkánál, majd két lépés után okosan lőtt a hosszú sarokba. Ezzel megdupláztuk előnyünket, amit a meccs végéig meg is tartottunk, s ezzel nagyon komoly sikert könyvelhettünk el.

Vágó Attila: Ma nem volt gyenge pontja a csapatnak, a két gól mellett négy kapufát is rúgtunk. Most fáj igazán a Budaörs elleni vereség, hiszen ez a csapat bebizonyította, hogy az csak egy kisiklás volt. Megtapasztalhatták a fiúk, hogy milyen jó játékot tudnak nyújtani jó körülmények között és nagyszerű pályán.
Hartyáni Gábor: Megérdemelten nyert a Veszprém, hiszen könyörtelenül kihasználták csapatom hibáit.

Videoton-Puskás Ferenc Akadémia - Veszprém FC 0:2 (0:1)

Felcsút, 300 néző. Játékvezető: Böcskei Balázs, Asszistensek: Hofbauer Roland, Hima Andrea

Videoton II: Pajovics - Margitics, Vaszicsku, Apostolopoulos, Jankovics - Macsicza (Babos a 72. percben) - Polonkai (Soós az 55. percben), Uros Nikolics - Molnár T. (Baracskai az 55. percben), Máté, Jeff Silva. Vezetőedző: Hartyányi Gábor

Veszprém FC: Tarczy - Ihász (Garai a 79. percben), Császár, Lang, Bosnjak - Nikolon, Hevesi-Tóth, Molnár Z., Leitold (Pálfi a 86. percben) - Thiago, Bali (Czvetkó a 82. percben). Vezetőedző: Vágó Attila

Sárga lapok: Vaszicsku, Macsicza, illetve Császár, Lang.

Gólszerzők: Hevesi-Tóth a 26. percben, Nikolin a 73. percben.

Kiállítva: Jeff Silva az 52. percben, illetve Thiago az 55. percben.