Három versenyző, három érem

Vasárnap rendezték az XCO (Olimpiai Cross Country ) bajnokságot Pilisvörösváron, ahol a Nelson csapatát hárman képviselték.

A kitűnő időjárás, tökéletes talaj, és változatos technikai akadályokkal tűzdelt pálya fogadta a magyar élmezőnyt. Mivel ez a verseny döntött a Magyar Bajnokok kilétéről, ezért nem meglepően a teljes hazai élmezőny rajthoz állt. Közülük a legnagyobb favoritnak a fiúknál az olimpiára készülő Parti András, míg a női mezőnyben a szintén olimpikon Benkó Barbara számított. Rajtuk kívül András csapattársa Juhász Zsolt, a Meridás Buruczki Szilárd, a szintén Cube Pro team-es Szatmári András és Bogár Gábor számítottak esélyesnek dobogós helyezésre. Na és persze a mi emberünk, Blazsó Márton is ott volt.


VKE-Csapat

A rajt után Parti András szinte azonnal az élre állt és egyértelművé téve, hogy pillanatnyilag Ő a legerősebb XCO versenyzőnk. A célig folyamatosan növelve előnyét meg is nyerte a futamot. A második hely sem hozott meglepetést, mivel azt Juhász Zsolt tartotta magabiztosan az elejétől a végéig. Zsolt sem éppen gyenge fiú, ráadásul Andrással együtt világkupákon illetve komoly rangú nemzetközi versenyeken edződik.


Blazsó Márton

Az igazi csatát a harmadik helyért vártuk, ugyanis ide többen is esélyesek voltak. Legalábbis előzetesen, mert a versenyen már nem ez látszott. Hanem az, hogy Marci az első kör végén, egy épített ugratónál ellépett az üldözőktől és ettől kezdve nagyon könnyednek tűnő versenyzéssel, körről-körre növelte az előnyét velük szemben. Ráadásul messze a leglátványosabb bringázást mutatta be a nézőknek. Az ugratókat free-rider módjára abszolválva, minden körben hozzátéve valami extrát, hogy valóban jól szórakozzon a nagyérdemű. A célba végül a bomba biztos 3. helyen érkezett meg, ezzel bőven teljesítette az előzetes várakozásainkat. Marci idén a maraton szakágban már többször bizonyította, hogy ott Ő a hazai top rider. Most az XCO-ban is jelezte, hogy az itthon versenyző „amatőrök” között nyugodtan számolhatnak vele.


Felföldi Viki

Számunkra a napot a másodosztály eredményei tették tökéletessé. Nekik ugyanaz a pálya volt kijelölve, csak kevesebb kört kellett megtenniük. A lányoknál Viki próbált meg minél előbb végezni. Az előző napi Gerecse maratont valószínű, hogy nem pihente ki maradéktalanul, ezért Női abszolút 2. helye még nagyobb elismerést érdemel. Nos, eddig szereztünk egy bronzot, és egy ezüstöt… Mi hiányzik még?


Tóth András

Tóth András tett róla, hogy teljes legyen a paletta. Nagyon biztosan, nagyon nagy örömünkre megnyerte a XCO másodosztályú bajnokságot! Végig vezetett a futamon, és különösebb nehézségek nélkül termelte be az aranyat.

Az egyesület fennállása óta ilyen komoly eredményt még soha nem szereztek a tagjaink.

Forrás: VKSE