Minczér Albert búcsúzott

Minczér Albert 3000 méter akadályon nem jutott be a döntőbe az atlétikai verseny első napján.

A VEDAC futója rendelkezett futamában a leggyengébb idei eredménnyel (8:54.43 p), így alapos javulásra lett volna szüksége a továbbjutáshoz. Féltávnál a legjobbak kezdtek meglépni, Minczér nem tudta velük tartani a lépést, végül a 11. helyen ért célba 8:40.74 perccel. Ez idei legjobbja, a fináléhoz viszont 8:27.49 perces egyéni csúcsánál is jobbat kellett volna futnia.


MTI Fotó: Kollányi Péter

"A táv első fele jól ment, az utolsó ezret viszont nem sikerült megfelelően teljesítenem. Ennél jobbat vártam magamtól" - mondta Minczér Albert.

A három futamból az első négy-négy helyezett, illetve mellettük a további három legjobb idővel rendelkező került a döntőbe.

A futamában a 11. helyhez elegendő idei legjobbja (8:27.49) a fináléhoz nem volt elég, de adhat okot bizalomra a folytatáshoz. Az olimpikon és edzője nyilatkozott a verseny után.
- A verseny első harmada nagyon jól sikerül, a végére viszont elfáradtam. Az idei legjobbamat futottam, ami az olimpián, az első szabadtéri világversenyemen nem rossz. Fantasztikus volt a hangulat, már az atlétika versenyek első délelőttjén telt ház volt, megható, hogy ennyi ember kiabál, biztatja folyamatosan a mezőnyt. Most pihenek egy kicsit, megnézem London nevezetességeit, és persze az atlétika versenyeket – nyilatkozta a verseny után Minczér Albert.

- Tudtam, hogy nagy dolog, ha kijut a tanítványom az olimpiára. Kicsit misztikusnak tűnt, de most, hogy kint voltam stadionban, rájöttem, hogy erre nem lehet felkészülni: 80 ezer ember ott ül, hogy megnézze az atlétikát. Ha minden fiatal megtapasztalná, sokkal elérhetőbbnek érezné, hogy ott legyen az olimpián. Albi még nem ért fel az élmezőnyhöz, de neki és más jó képességű magyar atlétáknak is megvan erre az esélye. Ehhez még több munka, alázat, feltétel nélküli lemondás szükséges, pszichés felkészülés, még több edzőtábor. Most egy nap pihenő következik, majd folytatjuk a munkát. Elcsúsztunk a felkészüléssel, még idén a mezei Európa-bajnokság vár ránk, a folytatásban pedig a következő olimpiáig minden szabadtéri világversenyen szeretnénk részt venni – mondta Tóthné Stupián Anikó, az olimpikon edzője.