A VFC új játékosai: Szabó Zsolt

A Veszprém FC bemutatja új játékosait, először a csatársorban szereplő Szabó Zsoltot.

Szabó Zsolt a Veszprém FC egyik új igazolása, de oly gyorsan beépült a csapatba, mintha mindig is itt játszott volna. Már a felkészülési mérkőzéseken is bizonyította, hogy rendkívül jó képességű labdarúgó, ráadásul gólerős is. Vágó Attila Hommával párban szeretné játszatni Zsoltot, erre leghamarabb azonban talán vasárnap kerülhet sor, mivel kazuo a Kozármisleny elleni Magyar Kupa mérkőzésen térdsérülést szenvedett.

Mikor és hol kezdtél el futballozni?

A Győri ETO-nál lettem először igazolt futballista 6 éves koromban. Édesapám kapus volt szintén Győrben, innen jött a labdarúgás szeretete.

Mindig csatárposzton szerepeltél?

Jobb oldali középpályásként kezdtem a pályafutásom, 14 éves lehettem, amikor kértem az edzőmet, hogy a csatársorban szerepelhessek. Onnantól kezdve pedig ott ragadtam.

Hogyan alakult a pályafutásod?

Győrben végigjártam a különböző korosztályokat és 18 éves koromban az első kerethez kerültem, Reszeli Soós István hívására. 35 első osztályú mérkőzésen léptem pályára, ezek közül a legemlékezetesebb az első megszerzett gólom volt az Újpest ellen.
Győrből egy évre kölcsönbe kerültem Gyirmótra, majd Pápára, ahol három évet töltöttem, ebből fél évet voltam a REAC csapatánál szintén kölcsönben. Később egy évre a REAC-hoz igazoltam.


Forrás: veszpremfc.hu

Kinek a hívására és milyen reményekkel érkeztél Veszprémbe?

Vágó Attila keresett meg, hiszen már egy évvel ezelőtt is szóba került a veszprémi szereplésem.

Minden csapat az első ötbe kerülésért küzd. Kiknek van erre reális esélye szerinted?

A Veszprém mellett a Gyirmót, a Sopron, a ZTE és a Tatabánya, valamint a Felcsút lesz ott véleményem szerint az utolsó fordulóban első öt hely valamelyikén.

Az eddigi két meccsen két gólt szereztél. Mit vársz magadtól ebben a bajnoki évben?

Eddig 16 gól volt a rekordom, ha ezt túl tudnám teljesíteni, nagyon boldog lennék!

Ha minden igaz, Homma már pályára léphet vasárnap. Mennyire értitek meg egymást a játékban?

Abszolút megértjük egymást, örülök, hogy visszatért, nagy segítségére lesz a csapatnak és rólam is leveszi kicsit a terhet. Nem beszélve arról, hogy megoszlik így a védők figyelme is.