Győzelem sok hibával

Fontos bajnoki pontokat gyűjtött be az év első mérkőzésén férfi kosárlabdacsapatunk a Kozármisleny ellen.

Jelenleg a középmezőnybe tartozó, de a rájátszásra vérmes reményeket szövögető Kozármisleny gárdáját fogadta a VESC férfi kosárlabdacsapata.

Idegesen kezdték a csapatok a mérkőzést, az első negyedben rengeteg hiba csúszott a játékba, elsősorban a távoli dobások voltak pontatlanok mindkét oldalon. A veszprémiek viszont jól jöttek ki ebből a periódusból, fokozatosan növelték az előnyüket, 12:7-re, majd 21:17-re vezettek. A negyed hajrája remekül sikerült a hazai együttesnek, Nagy Róbert ziccerének és Jilling László harciasságának köszönhetően egy 7:0-s szériát produkálva tízgólos előnyre tett szert a VESC. (28:17)

A második negyed elején gyorsan hozzádobott öt pontot az előnyhöz a csapat (34:19), majd Mérész Csaba hárompontosa egy újabb 7:0-s szériát nyitott meg, melynek a végére egy híján húsz lett a differencia. (43:24) A vendégek igyekeztek visszahozni magukat a mérkőzésbe, de Faragó Péter bejátszásából Szabó Balázs szerzett kosarat, majd Faragó remek betörése is megakadályozta a Kozármisleny felzárkózását. Szabó Balázs egy látványos búrát is kiosztott ellenfelének, igaz, utána gyorsan összeszedett két személyi hibát is. A félidő végére némileg csökkentette a hátrányát a vendég együttes, a hazaiak pontatlan játéka mellett. (53:39)

A harmadik negyedben is sok hiba csúszott mindkét csapat játékba, de a veszprémiek többször össze tudták szedni a lepattanót, egy ilyen szituációból volt eredményes Mérész Csaba is. (55:41) Az előző negyedekhez hasonlóan egy újabb 7:0-s széria következett, de ezúttal a vendégek jegyezhették fel ezt a remek teljesítményt egy hazai kétpontost követően. (57:48) Kezdett izgalmassá válni a mérkőzés, de 60:50-nél Jilling László kétszer is betalált, majd az ezúttal rossz napot kifogó Pataki Zoltán a legjobbkor rázta meg magát, és egy szép egyéni akcióval fontos pontokat szerzett, amivel nem engedték közelebb az ellenfelet. (66:55)

A nagy feszültséget nem bírta a Kozármisleny, a sok hiba mellett Fehér Csabánál elszakadt a cérna: szalonképtelen szövegelését technikaival jutalmazták a játékvezetők, vagyis két büntetődobás után újra a veszprémiek támadhattak. Fokozatosan növelte előnyét a VESC, Bovánovics Miklós remek labdaszerzését maga fejezte be egy kosárral, Mérész Csaba hárompontosa pedig már 21 pontos előnyt jelentett a záró negyed előtt. (81:60)

A negyedik negyed első felében feljavult a kozármislenyiek játéka, feljöttek 12 pontra (87:75), de Szabó és Pataki pontjai szertefoszlatták a vendég reményeket. (93:75) A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy átlépi-e a 100 pontot a hazai együttes, a válasz igen, a vendégek pedig Kis Levente lefújás pillanatában szerzett távoli kosarával vigasztalódhattak. (101:85) A mérkőzés legeredményesebb játékosa az ex-veszprémi Hidi Tamás volt.

Mérkőzéstükör

- Az idei első mérkőzésünkön egy jó Kozármislenyt kaptunk ellenfélnek. Védekezésben sokat hibáztunk, de szerencsére az ellenfél is ugyanebben a játékelemben rontott többet. Látszólag könnyű győzelmet arattunk, de senki ne higgye, hogy elégedett vagyok a játékunkkal – értékelt Molnár István, a VESC vezetőedzője.

 

- Megérdemelten nyert a Veszprém, rendkívül puha volt a védekezésünk. Szinte végig tompán játszottunk, és nagyon rossz volt a szerzett illetve eladott labdák aránya. Sokkal motiváltabbnak kell lennünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk – mondta Zalay Zoltán. (Fotó: kozarmislenyisasok.hu)

VESC – Ceragem Kozármisleny 101-85 (28-17, 25-22, 28-21, 20-25)

Vezette: Horváth A., Szöcs P.
Vetési Gimnázium, 300 néző

VESC: Szabó 19, Mérész 10/6, Jilling 13, Pataki 13/3, Faragó 14/6. Cserék: Bovánovics 19/3, Nagy 13/3, Gábriel, Horváth, Kiskós, Oltárczy, Száraz
Edző: Molnár István

Kozármisleny: Hidi 23/9, Csernák 10, Kaltenecker 11, Fehér 23/15, Juhász 2. Cserék: Kis B. 10, Jankovics 2, Kis L. 3/3, Szentpáli 1, Mészáros
Edző: Zalay Zoltán

Statisztika:
Dobás összesen: 54%, ill. 58%.
Közeli: 73%, ill. 74%.
Középtávoli: 21%, ill. 22%.
Távoli: 39%, ill. 53%.
Büntető: 80%, ill. 88%

Lepattanók:
védő: 15, ill. 20.
támadó: 13, ill. 4.

Szerzett labda: 20, ill. 9.
Eladott labda: 6, ill. 21.