Megszakadt a bravúros sorozat

Emberhátrányban, 2-1-re kikapott a Kozármisleny otthonában a Veszprém FC, amivel öt forduló után elvesztette veretlenségét. A félidőben a vendégek vezettek, majd a második félidő elején kétgólosra nőtt a hazai előny. Szabó Zsolt még szépíteni tudott, de Leitold kiállítását követően már nem tudtak egyenlíteni a veszprémiek.

A 10. percben Nagy J. remekül ugratta ki Bodát, aki az alapvonal közeléből Tarczy mellett kapura lőtt, a labda veszélyesen ugyan, de elment keresztbe. A 14. percben Bosnjak ívelt egy szabadrúgást középre, amit Homma a felső léc tetejére fejelt. A 20. percben Zsdrál 18 méterről lövés helyett nagyszerűen hozta játékba Fröhlichet, aki Tarczy felett szép mozdulattal a kapuba emelt, de az asszisztens lest jelzett. A 23. percben rosszul elvégzett kirúgás után Fröhlich indult meg a kapu felé, majd Koller elé tálalt, akinek lövését Tarczy a bal alsó sarokból szedte ki. Egy perccel később Koller ugratta ki Fröhlichet, aki elpörgette a labdát a kiérkező vendég hálóőr mellett, de a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 27. percben Boda szabadrúgását Tarczy a levegőben úszva, nagy bravúrral ütötte szögletre.  Boda végezte el a sarokrúgást, melyre Romic érkezett középen és a hálóba fejelt (1-0). A 29. percben Osváth élesen középre lőtt labdáját Helesfay hárította. A 38. percben Homma a kiérkező Helesfayt próbálta meg átemelni, de a labda a kapu fölé szállt. A félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat győzelemre játszott.

A második játékrész kiválóan kezdődött a Kozármisleny számára, hiszen a 48. percben Bjelanovic a védőjétől szorongatva is középre lőtte a labdát, ahol Zsdrál érkezett és megduplázta a hazai előnyt. 2-0. Az 50. percben hibázott a fiatal hazai hálóőr, hátul eladta a labdát, Makrai elé gurították vissza a játékszert a vendégek, aki ajtó-ablak helyzetben felső lécre lőtt. Az 59. percben Bjelanovic beadása után Fröhlich került ziccerbe, bal lábas lövése elakadt Tarczyban. A 60. percben a csereként beállt Városi egy kényszerítőzés után nagyszerű labdát kapott, majd nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt.

A 62. percben Osváth középre passzolt labdáját Homma sarokkal továbbította kapura, de a kapufa ismét a hazaiakkal volt és kifelé pattant a labda. A 70. percben Helesfay és Romic nem értette meg egymást, így Szabó Zs. került helyzetbe, lövésébe Helesfay még beleért, de a labda ezúttal a kapufáról befele pattant (2-1). A 73. percben a csereként beállt Leitold megkapta 2. jogos sárga lapját ezért a játékvezető kiállította. A 84. percben Vég a kilépni igyekvő Thiagot a kaputól 20 méterre elkezdte visszahúzni, megakadályozni hogy kapura törjön, végül Thiago a 16-os környékén elesett. A játékvezető először nem fújt semmit, majd hosszas hezitálás (kommunikáció az asszisztenssel) után 17 méterre Helesfay kapujától szabadrúgást ítélt a Veszprémnek, ezek után mindenki meglepetésére Vég Bencének piros lapot mutatott fel. A szabadrúgást Szabó Zs. a sorfalba lőtte.

Mérkőzéstükör

Márton Gábor: Úgy gondolom, hogy teljesen sima mérkőzés volt, nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettünk volna és nagyobb létszámkülönbség is kialakulhatott volna javunkra. Próbáltunk futballozni, de én amióta NB II-ben edzősködöm ilyen brutális csapattal még nem találkoztam. Nagyon szívesen meghallgattam volna az ellenfél elképzelését a mérkőzésről, mert amit a pályán láttam tőlük az nem futballpályára való. Fél csapatom jegeli magát, könyöklések, fejelések, rúgások következtében. Hogy mi volt ezzel a céljuk, az számomra felfoghatatlan. A mérkőzés bizonyos szituációiban szerencsénk is volt, de ne feledkezzünk meg a kronológiáról, hogy addigra már jelentős létszámhátrányba kellett volna lenniük. 0-0-nál rúgtunk egy teljesen szabályos gólt, amit érvénytelenítettek. Voltak érdekes történések az biztos. Én soha nem küldeném ki úgy a pályára a csapatomat, ahogy az ellenfél tette, akkor inkább kapjak ki, de hogy úgy küldjem pályára a játékosokat, hogy az ellenfelet rúgjuk szét azt nem tenném soha. Sajnos ismét meg kell említenem, hogy fiatalok vagyunk ami leginkább a helyzetkihasználásunkon érződik, ha belőjük a helyzeteket sima nagyarányú győzelmet aratunk. Azért azt is megemlítem, hogy a részemről nagyra becsült szurkolóinknak türelmesebbnek kell lenniük. Kicsit átestünk a ló túloldalára. A hiba benne van a játékunkban, nem hiszem, hogy bármelyik játékosunknak szégyellni valója lenne. Ha 23-24 éves játékosok lesznek, akkor kevesebb hibát követnek el. Óriási perspektíva van ebben a csapatban. Azt gondolom, hogy az eredmények azt igazolják, hogy jó úton járunk.

Vágó Attila: Most már tudom, hogy a Kozármisleny miért áll a dobogón. Óriási szerencséjük volt a mai mérkőzésen, hiszen 4 kapufát rúgtunk, 10 emberrel is jobban fociztunk. Az első gólt jogtalan szabálytalanságból kaptuk. Valamint a végén, amit kaptunk szabadrúgást az 11-es volt, vonalban voltam és az a 16-oson belül volt. Én úgy gondolom ezt a mérkőzést a játékvezetők döntötték el. Parázs volt a hangulat, nagyon nehéz itt nyerni. Az is érdekes, hogy a 8 hazai mérkőzésből 6-szor emberhátrányba került a hazai csapat. Jól fociznak, jól pörögnek de nem azért nyernek, mert lefutballozzák az ellenfelet.

Forrás: kozarmislenyse.hu

Kozármisleny - Veszprém FC 2:1 (1:0)

Kozármisleny: Helesfay - Szabó B., Romic, Balaskó, Boda (Karacs a 74.) - Vég, Koller, Frőlich (Kovács T. a 68.), Bjelanovic - Zsdrál (Városi az 54.), Nagy J.
Vezetőedző: Márton Gábor

Veszprém: Tarczy - Nagy Á., Molnár Z., Császár (Leitold a 60.), Bosnjak - Osváth (Molnár T. a 75.), Makrai, Thiago, Vágó - Homma (Nikolin a 68.), Szabó Zs.
Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Romic a 28. és Zsdrál a 48. percben, illetve Szabó Zs. a 70. percben.
Sárga lap: Koller az 52., Romic az 55., Városi a 92. percben, illetve Bosnjak a 23., Nagy Á. a 26., Molnár Z. az 54. percben.
Piros lap: Vég a 84., illetve Leitold a 73. percben.