Majdnem százan koptatták gumijukat az Arénánál

Vasárnap, azaz április 7-én rendezték a Veszprém Szlalom idei első fordulóját, a Veszprém Aréna parkolójában. Egyesület és az Sz&T-T Rally Team tagjai nagyon kitettek magukért, hisz ezúttal is érdekes programokat szerveztek.

A rendezvényen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kerékpáros pályával, biztonsági öv szimulátorral és egyéb feladatokkal várta a kilátogatókat.

A nevezés és gépátvétel után Ifj. Mulicz László az SR Sport Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket majd versenyzői eligazítást tartott és kicsivel kilenc óra után elrajtolt az első autó. A rajtot követően hirtelen megtelt a pálya széle és mindenki a gumifüsttel borított erőgépekre és a majdnem száz versenyzőre volt kíváncsi, akik megmutatták, hogy mire is képesek a bóják között.

Az óvatosabb első kör után ötperces jegyzőkönyvszedés majd a második kör következett ahol már gyorsultak a pályán lévő gépek, és villogtak a vakuk a pálya szélén. A látványos szlalom elemekkel tarkított placcon, izgalmas vetélkedést mutattak be az 1400 m hosszúra felfűzött pályán, a Veszprém Arénához kilátogató nézőknek. A versenyzőknek nemcsak a kormánytekergetéssel kellett foglalkozni, hanem figyelni kellett a pályarajzon előírt nyomvonalra is, hiszen a bójadöntés súlyos másodpercbüntetést, a pályatévesztés pedig érvénytelen kört jelentet, de ez mind könnyűnek tűnt számukra, a több ezres tömeg előtt.

A futam igazi izgalmakat hozott, de ez nem is volt meglepő, hiszen a Lada, BMW, Trabant, Gokart, Quad és egyéb autócsodákat felvonultató mezőny tizenkét kategóriában versenghetett és az abszolút díjak is gazdára találtak. A nap folyamán kiderült, hogy egy igazi szlalom pályán nem feltétlen az autó ereje a mérvadó, hanem inkább a sofőr ügyessége. A felíró táblán közzétett időeredményekből kiderült, hogy a három kör alatt századmásodpercekre csatáznak egymástól a különböző típusú autók gazdái. A kiváló rendezésre utal, hogy a versenyre nemcsak a Veszprém megyéből érkezők voltak kíváncsiak, mert Miskolctól - Mosonmagyaróvárig de még Szlovákiából is érkeztek versenyzők és nézők.

A harmadik, körben is gyorsan pörögtek az események, és foggal, körömmel harcoltak a pilóták az időmérés másodpercei és egymás ellen. Amikor már mindenki kiélte szenvedélyét az autóban ülve, vagy a pálya széléről csodálva az íven, vagy keresztben csak a közönségnek autózókat, következett a díjkiosztó.

A majdnem száz indulóból 93-an értek célba akik közül az abszolút első Meszes András Toyota Starlettel, a második helyen Sziklay Zsolt Trabantal, a harmadikon pedig Szabados Károly Toyota Starlettel végzett.

A versenyről további eredmények, fotók, videók az Egyesület és a Veszprém Szlalom weboldalán www.szlalomracing.atw.hu-n, találhatóak.