Címvédés vagy trónfosztás?

Szombaton, május 18-án rendezik a magyar férfi kézilabda bajnokság döntőjének első mérkőzését, a Veszprém-Szeged párharc két győztes meccsig tart. Az első összecsapásnak a Veszprém Aréna ad otthont, kedden rendezik a visszavágót a Szegedi Sportcsarnokban.

Sajtótájékoztató keretében Fekete György, a Pick Szeged klubmenedzsere valamint Carlos Ortega, a veszprémiek mestere nyilatkozott elvárásairól a mérkőzés kapcsán.

Elsőként a szegedi csapat képviselője fogalmazta meg gondolatait: „Szeretettel köszöntök mindenkit, örülök, hogy itt lehetek. Köszönöm, hogy megrendezték ezt a sajtótájékoztatót, ezzel is emelték az esemény rangját. Mióta rájátszás létezik,azóta ez lesz a 8. Veszprém-Szeged összecsapás, hatszor nyert a Veszprém és egyszer a Szeged. A mi csapatunk felkészült a 2012/13-as szezon lezárására, mindenki harcosan várja a mérkőzést. Egyrészt szeretnénk meglepetést okozni, másrészt tudjuk, hogy az MKB erősebb, de oda fogjuk tenni magunkat és harcolni fogunk. Érzelemmel telítetten fog pályára lépni a csapat, nagy harcot és sportszerűséget várok. A fiatalok feladták már a leckét a felnőtt csapatunknak, hiszen serdülő korosztályunk már megszerezte a bajnoki aranyérmet. Komoly sérültünk nincs, arról tudok beszámolni, hogy Vadkerti Attila nagyon súlyos vírusos fertőzést kapott, ami a szemét támadta meg. Infúziós kezelést kap, bízunk benne, hogy a keddi visszavágón már játszhat."

Carlos Ortega röviden, velősen fogalmazta meg csapatával szembeni elvárásait: „Egy kicsit ideges vagyok, ez a mérkőzés nagyon fontos számunka. Ha egy ilyen kaliberű mérkőzést elveszítek, akkor jobb is, ha befejezem az edzői pályafutásom. Nagy derbi lesz, biztos vagyok benne, hogy a Szeged nagyon jó teljesítményt fog nyújtani. Mi vagyunk az esélyesek, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Alilovic még sérült, nem fog tudni holnap játszani, de elképzelhető, hogy kedden már pályára léphet."

Hajnal Csaba, az MKB Veszprém KC sportigazgatója elmondta, a mérkőzés szünetében az egyik online fogadóoldal jóvoltából százezer dolláros dobásra kerül sor, ami hasonló, mint amit az NBA kosárlabdameccsek szünetében láthatnak a szurkolók. A holnapi mérkőzés félidejében a kapura egy háló lesz kifeszítve, amin lesz egy luk. Négy sportoló és négy kisorsolt civil próbálkozhat 9 méterről, aki bedobja a labdát, 100 000 dolláros jutalommal távozhat a pályáról.