Az első félidőben megnyerték

Az idény első hazai mérkőzésén az MKB-MVM Veszprém KC a B. Braun Gyöngyöst fogadta, ahol a hazaiak 43:30-as győzelmet arattak. A vendégeknél pályára lépett az exveszprémi Liszkai, a veszprémi nevelésű Bakos és a legifjabb Iváncsik.

Ahogy az várható volt, az első félidőben kiütközött a két csapat közti különbség. Bár az első gólt Jamali szerezte a 3. percben, innentől aztán megállás nélkül szerezték a gólokat. A védelemmel sem akadt túl sok gondja a címvédőnek, a gyöngyösiek csak a 6. percben találtak be először.

Ruesga nem mutatkozott az első félidőben, de Ilic és az immáron hivatalosan a felnőtt csapatban játszó Pesic is a pályára léphetett. A hazaiak leginkább szélről vagy beállóból voltak eredményesek, de nem hiányoztak Nagy és Jamali átlövés bombái sem. A félidőre 10 gólos előnnyel ment az öltözőbe az új névadószponzorral büszkélkedhető veszprémi csapat.

A második félidő elején beragadt a csapat, a védekezés hatékonysága inkább csak Fazekason múlt, vagy megfogta a labdát, vagy nem, és valahogy támadásban sem értették meg egymást a csapattársak. A 41. percre Schuch már másodszor állt ki két percre, és a hazaiak már 4 perce nem szereztek gólt, mikor Nagy újból betalált.

Ruesga a második félidőben már a kispadra sem ült le, így a veszprémi közönség még nem láthatta játszani a spanyol kalsszist. Ellenben Ugalde folytatta a parádézást szélről, Ilic a heteseken kívül a mezőnyben is bizonyított, Pesicet pedig hiába gyűrte két védő is, tántoríthatatlanul állta a sarat és még az arca sem rezzent közben.

Az utolsó 10 percre 15 gólos előnye volt a bakonyiaknak. Az 54. percben a gyöngyösiek edzője, Gulyás István kért időt, miután 4 perce nem lőttek gólt, a hazaiakat pedig láthatóan nem tudták megállítani. A fejmosás láthatóan jót tett a vendégeknek, az 56. percben Carlos Ortega kérte ki második időkérési lehetőségét. A mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses, de az utolsó 5 percben bizony a gyöngyösiek mutatták a szebb játékot, a hazaiak már teljesen máshol jártak fejben, mellé passzoltak, nem figyeltek a másikra. Az utolsó percben aztán ment a kapkodás, végül az MKB-MVM Veszprém Gulyás góljával 43:30-ra nyert.

Mérkőzéstükör

Carlos Ortega: Az első félidőben nagyon jól játszottak a fiúk, de a második félidőben a védekezésünk nem volt jó. Nem voltam elégedett a csapattal, mert minden meccsen motiváltnak kell lenni, teljesen mindegy, ki az ellenfél.

Gulyás István: Kicsit meg voltak illetődve a játékosaim, ami persze érthető az MKB-MVM Veszprém ellen. Sajnálom, hogy az utolsó 10 perc után lefújták a mérkőzést, pedig azon a sebességen kézilabdáztunk, amit szerettünk volna. Az volt a célunk, hogy felvegyük a Veszprém sebességét, és úgy érzem, hellyel-közzel sikerült is, nincs szégyenkezni valónk.

MKB-MVM Veszprém - B. Braun Gyöngyös 43:30 (21:11)

Veszprém Aréna, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Veszprém: Fazekas Nándor - Iváncsik Tamás 4, Renato Sulic 6, Nagy László 6, Schuch Timuzsin 1, Mirsad Terzic 1, Chema Rodriguez 1, csere: Mirko Alilovic (kapus), Gulyás Péter 4, Iváncsik Gergő, Momir Ilic 8/6, Iman Jamali 4, Zivan Pesic 2, Cristian Ugalde 6, Kisék Bence
Vezetőedző: Carlos Ortega

Gyöngyös: Liszkai Szilveszter - Szalafai Gábor 3, Bakos Dávid 3, Sándor Ákos 3, Frey Tamás 4/1, Hajdu Gábor 6, Varsandán Milán, csere: Holló Márk (kapus), Iváncsik Ádám 2, Sándor Roland, Szöllősi Ádám, Oláh Tamás, Debreczeni Dávid 1, Koller Tamás 2, Atsushi Mekaru
Vezetőedző: Gulyás István

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/6, illetve 2/2

galeria_379

Képgaléria