Kilenc emberrel verte a Veszprém a Győrt

Értékes három pontot szerzett a Veszprém FC a válogatott idegenlégiósokat is foglalkoztató Győri ETO FC II ellen.

Jugovits Lajos csapatára nehéz mérkőzés várt, hiszen az eddig veretlen Győri ETO-t fogadta. Az ETO 23 szoros Salvadori válogatott futballistája Rafael Burgos rögtön a mérkőzés elején egy remek lefordulás után kiváló lővést küldött Kádár Balázs kapujára.


Hevesi-Tóth a labdával

Ezt követően Molnár Zoltán és Hevesi-Tóth Tamás következetes munkájának köszönhetően egyre inkább uralta és kontrolálta a pálya középső részét a Veszprém FC. Ennek és a kiváló védekezés utáni gyors ellentámadásainak köszönhetően többször is veszélyeztetett Jugovits Lajos csapata.

29. percben Hevesi-Tóth Tamás pompás csellel játszotta tisztára magát és a védelem mögé ivelt labdáját az oldalvonal mellöl remekül belépő Burcsik Martin akrobatikus mozdulattal a felsőkapufára rúgta.

A 35. percben Farkas László cselezte magát a büntető területre és okosan a második hullámban érkező csapatkapitányához passzolt, ám Molnár Zoltán kiváló emelése pár centiméterrel a felsőkapufa fölött hagyta el a játékteret.

Ezek a percek sejtették, hogy a Veszprém FC múltheti jó formája kitart. A 43. percben Pavlitzky Balázs csodálatos akció végén Nagy Gergő mellett a kapuba passzolta a labdát. Megszerezve ezzel első veszprémi gólját és a vezetést is.


Pavlitzky Balázs gólja a 43. percben

A második félidő első negyedórája inkább mezőnyjátékkal telt, komolyabb veszélyt nem jelentett egyik csapat sem a másikra nézve. A VFC abszolút kontrolálta a mérkőzés menetét.

Viszont a 63. percben Bereczki Miklós játékvezető második sárgalapját mutatta fel a kapitányunknak, így Molnár Zoltánnak el kellett hagynia a játékteret.


Molnár Zoltán

A Győri ETO FC átvette emberelőnyben a kezdeményezést, és egyre veszélyesebb helyzeteket alakított ki. Három olykor négy csatárral támadtak. Többször lehetőségük adódott hogy megszerezzék az egyenlítést, de Kádár Balázs remekül végezte a munkáját. Az egy évvel ezelötti 3:3 meccsen több hibát vétő kapusunk, ma megmutatta hogy igazán mire is képes. Magabiztosan állt a kupuban és ellenállhatatlan volt.


Kádár Balázs

A 84. percben egy remek győri támadást követően bemutatta az idei Magyar labdarúgó szezon legnagyobb védését. Az ETO játékos 3-4 méterről fejelhetett kapura, de Kádár a kapu másik oldaláról visszavetődve a levegőben úszva hatalmasat védet és ezzel biztosította a csapatnak a győzelmet.

A 93. percben Berczki Miklós újabb kiállítással sulytotta a csapatunkat, hiszen Pavlitzky Balázst is hamarbb az öltözőbe küldte.

A Veszprém FC ezzel a győzelemmel feljött a 9. helyre a tabellán a pocsék kezdést követően.

Veszprém FC - Győri ETO FC II 1:0 (1:0)

Veszprém, Egyetemi Stadion. Vezette: Bereczki, (Baghy, Vad)

Veszprém: Kádár - Garai, Takács A., Császár, Szöllőskei - Farkas L. (Udvardi a 74.), Molnár Z., Hevesi-Tóth, Burcsik (Czvetkó a 77.) - Pavltzky, Kuti (Jakab a 89.)
Vezetőedző: Jugovits Lajos

Győr: Nagy G. - Kollár (Serfőző az 58.), Illés, Sipőcz (Szolga az 58.), Medgyes - Rafael ( Vankó a 69.), Leal, Matetits, Kozma - Kelemen, Novák
Vezetőedző: Jäkl Antal

Gólszerző: Pavlitzky a 43. percben.
Sárga lap: Takács A. a 92. percben, illetve Serfőző a 61., Novák a 72., Medgyes a 89. percben.
Piros lap: Molnár Z. a 63., Pavlitzky a 93. percben.

Forrás: veszpremfc.hu

3

Képgaléria