Idegenbeli mérkőzések hete

Március első hetében az a fura helyzet állt elő, hogy minden érintett csapatunk idegenben veszi fel a harcot soros ellenfelével.

Szerdán kerül sor a férfi röplabda Extraliga rájátszásának második negyeddöntő mérkőzésére a Company VRC és a Kazincbarcika között. Az első mérkőzést hétfőn játsszák, és amennyiben szükség lesz a harmadik összecsapásra, arra pénteken hazai környezetben kerül sor.

Az MKB Veszprémre ismét kétfrontos ütközet vár a héten, először szerdán a honi pontvadászatban kell bizonyítaniuk a mezőny hátsó feléhez tartozó Balatonfüred otthonában. Szombaton a Bajnokok Ligájában már egy tét nélküli lengyelországi kirándulás vár a Mocsai legénységre, mivel szombaton a Velenje ellen bebiztosították a fiúk a csoportgyőzelmet.

Szombaton a Barabás KC kézislányai a Kiskunhalas otthonában vendégeskednek. A hazaiak mindössze egy alkalommal hagyták el győztesen a pályát eddig a bajnokságban, így a lányok előtt adott a lehetőség, hogy egy győzelemmel továbbra is versenyben maradjanak az első nyolcba kerülésért.

Vasárnap újtára indul a labda az NBIII Bakony csoportjában is. A veszprémiek ahhoz a Sárvárhoz utaznak, akiket a bajnokság első fordulójában Pálfi, Babos, Soós és Tatai góljával 4:1 arányban múltak felül. A veszprémiektől két meghatározó játékos, Babos és Soós is távozott, a helyükre tehetséges fiatalok érkeztek a csapathoz.

Férfi floorballosaink a két héttel ezelőtt elmaradt mérkőzés után újra pályára lépnek a bajnokságban, az ellenfél a budapesti Ares HC „B” együttese lesz, akik a dobogó harmadik fokát foglalják el. A két együttes őszi összecsapásán szoros veszprémi győzelem született.

Férfi NB2-es kéziseink az elmúlt hétvégéhez hasonlóan idegenben szerepelnek. A Győrben aratott egygólos győzelem után ahhoz a Keszthelyhez utaznak, akiket ősszel hazai pályán hét góllal sikerült felülmúlni.

A VESC kosarasai folytatták remek tavaszi szereplésüket az NB1/B-s bajnokságban, pénteken a Törökbálintot győzték le magabiztosan Mérészék, ismét 100 pont feletti elért kosárral. Most vasárnap parázs mérkőzésre számíthatnak a fiúk, ugyanis a megyei rangadó keretében Pápára utaznak. Az őszi összecsapás rendkívül kemény és izgalmas játékot eredményezett, ez most hétvégén sem lesz máshogy.

Március 3. (szerda)
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika - Company Nyelviskola VRC férfi röplabda rájátszás, helyszín: Kazincbarcika
18:00 Balatonfüredi KC - MKB Veszprém férfi kézilabda NB1, helyszín: Balatonfüred

Március 5. (péntek)
19:00 Company Nyelviskola VRC - Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda rájátszás 3. mérkőzés, helyszín: Táncsics SZKI tornaterem

Március 6. (szombat)
16:00 Vive Kielce - MKB Veszprém férfi kézilabda BL, helyszín: Kielce, TV: Viasat3
18:00 Kiskunhalas NKSE - Veszprém Barabás KC női kézilabda NB1, helyszín: Kiskunhalas

Március 7. (vasárnap)
15:00 Sárvár - Veszprém FC férfi labdarúgás, helyszín: Sárvár
16:00 Ares HC „B” – VESC Lizards FSE férfi floorball, helyszín: Budapest
16:00 Pápai KC - VESC férfi kosárlabda, helyszín: Pápa
18:00 Georgikon DSE - VESC férfi kézilabda NB2, helyszín: Keszthely