Vereség az építkezés jegyében

Tizennégy ponttal ugyan kikapott a Sopron otthonában a VESC férfi kosárlabdacsapata, de voltak biztató jelek a veszprémiek játékában.

"Gyakorlatilag az A-ligás Soproni KC keretének utolsó harmadával játszottunk és másfél negyed kellett ahhoz, hogy azt a ritmust felvegyük, amit a napi két edzéssel készülő soproni játékosok diktáltak.


Fotó: archív

A szombati 30-pontos PVSK győzelem a Győr ellen is azt vetíti előre, hogy igenis számolni kell ezekkel az U23-as csapatokkal. A mennyiség mellett minőségileg is növelni fogják az NBI/B színvonalát. Nagyon dicséretes, hogy mi nem zuhantunk össze hanem a második félidő elején 3 pontra vissza tudtunk kapaszkodni. Az ilyen szintű meccseken ez rengeteg energiát elemészt, aminek köszönhetően lassan el is fogytunk a végére. Ezen felül a mostani félkész állapotunkhoz képest is csak közepesen játszottunk támadásban. Főleg mezőnyposztokon kell még hozzátennünk pontokat a játékunkhoz" - számol be a veszpremkosar.hu.

Mérkőzéstükör

Petőfi Áron: A vereség ellenére jó volt látni játékosaink akarását és lelkesedését. Az gondolom, hogy az új játékrendszerek elsajátítása hamarosan az eredményekben is megfog látszódni. Reméljük minél több ilyen sebességű és hőfokú mérkőzést fogunk játszani a közeljövőben, mert minket ezek segítenek most a legjobban, az építkezés során.

Sopron KC Sportiskola - Veszprémi Egyetem SC 81:65 (27:15, 14:12, 20:21, 20:17)

Sopron: Szekeres Á. 2, Bus 21/6, Ruják 16/15, Török 16/6, Molnár 10. Csere: Czérna, Szekeres Z., Rátvay 16/15, Pongrácz, Nárai.
Edző: Csátaljai Gábor.

Veszprém: Kováts 6, Nagy 13/3, Hoffmann 16/6, Godena 10, Vertetics 11/3. Csere: Sefcsik, Bagó, Kelemen 3/3, Szlávik, Oltárczy, Takács 4, Czakó 2.
Edző: Petőfi Áron